Σήμερα ο Ερντογάν βρίσκεται στη Μόσχα όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογο του, Βλάντιμιρ Πούτιν. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Τούρκος Πρόεδρος θα επισκεφτεί το Διεθνές αεροδρόμιο Τζουκόφσκι, όπου πραγματοποιείται η διεθνής έκθεση «MAKS 2019» όπου και θα δει από κοντά το νέο ρωσικό μαχητικό Su-57.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την ακύρωση παραλαβής των F-35 και αποβολής της χώρας από το πρόγραμμα παραγωγής του αεροσκάφους, η Άγκυρα άφηνε να εννοηθεί ότι θα στραφεί στη Μόσχα για την προμήθεια νέου μαχητικού.

Ωστόσο, στα μέσα Αυγούστου οι φήμες έγιναν συγκεκριμένη δράση, καθώς έγινε γνωστό ότι η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα συντάξει έκθεση σκοπιμότητας σχετικά με την πιθανότητα αγοράς, ένταξης σε υπηρεσία και χρήσης του Su-35, κατόπιν απαίτησης της Προεδρίας Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB).

Ο χρόνος υλοποίησης της έκθεσης δεν είναι γνωστός, αλλά σε περίπτωση θετικής εισήγησης, θα ξεκινήσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την προμήθεια του μαχητικού. Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι σήμερα ξεκινά και η παράδοση της δεύτερης συστοιχίας S-400 στην Τουρκία.