Στη διάρκεια της άσκησης «EFES 2018» περισσότερες από 35 αμυντικές βιομηχανίες παρουσίασαν τα νέα προϊόντα τους, προφανώς επιδιώκοντας πωλήσεις στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Μια εξ αυτών, η Otokar, που πριν από λίγες μέρες έχασε τον διαγωνισμό κατασκευή των 250 πρώτων Altay, παρουσίασε την έκδοση λογιστικής υποστήριξης του ελαφρού τεθωρακισμένου οχήματος Cobra II (4 x 4). Η ανάπτυξη του Cobra II ολοκληρώθηκε το 2013 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση «IDEF 2013».

Στην έκδοση λογιστικής υποστήριξης το Cobra II Load Carrier μπορεί να μεταφέρει φορτία μέγιστου βάρους 2,5 τόνων, ενώ η καμπίνα είναι θωρακισμένη και προσφέρει ασφάλεια από φυσίγγια των 7,62 χιλιοστών και θραύσματα πυροβολικού.

Πάνω από την καμπίνα του πληρώματος, προφανώς πάνω από τη θέση του συνοδηγού, μπορεί να τοποθετηθεί πύργος με πολυβόλο των 7,62 ή 12,7 χιλιοστών και σύστημα εκτόξευσης καπνογόνων βομβίδων. Η μέγιστη ταχύτητα του Cobra ΙΙ Load Carrier είναι 110 χιλιόμετρα την ώρα και η αυτονομία του 700 χιλιόμετρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *