Το Σάββατο 19 Μαΐου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 77ης επετείου της Ιστορικής Μάχης της Κρήτης, ο Α/ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, παρέστη σε επιμνημόσυνες δεήσεις και κατάθεσε στέφανο στο Μνημείο Ελλήνων Πεσόντων στον Λατζιμά Ρεθύμνου και στο Συμμαχικό Νεκροταφείο στη Σούδα. Επίσης, παρέστη και σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Στις 20 Μαΐου, παρέστη στην Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ρεθύμνου και σε εκδήλωση στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, που περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου καθώς και τελετή βράβευσης του ‘’Δρόμου Θυσίας προς Τιμή των Πεσόντων στη Μάχη της Κρήτης’’.

Επίσης, παρέστη και κατέθεσε στέφανο στη τελετή λήξης των εκδηλώσεων, στο αεροδρόμιο του Μάλεμε. Στο πλαίσιο της τελετής λήξης πραγματοποιήθηκε πτήση επίδειξης από αεροσκάφος F-16 και ρίψη αλεξιπτωτιστών.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν τις αρμόδιες αυτοδιοικητικές αρχές με προσωπικό και μέσα, για την πραγματοποίηση των εν λόγω εκδηλώσεων, οι οποίες συμβάλλουν στη διατήρηση και ενίσχυση της ιστορικής μνήμης.