Στα πλαίσια της εθνικής διακλαδικής τακτικής άσκησης μετά στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019» θα πραγματοποιηθούν τέσσερις φάσεις με αντικείμενο, όχι μόνο την άμυνα, αλλά και την επίθεση. Το μήνυμα του φετινού «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ» είναι ότι «δεν κάνουμε μόνο άμυνα, αλλά μπορούμε και επίθεση». Οι τέσσερις φάσεις του φετινού «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ» είναι:

1/ Διάβαση του Νέστου Ποταμού και επίθεση από την 25η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (25 ΤΘΤ) της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας (20 ΤΘΜ). Η άσκηση θα διεξαχθεί νύχτα και προσομοιώνει διάβαση του ποταμού Έβρου.

2/ Άσκηση στο πεδίο «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ» τις πρωινές ώρες, με αντικείμενο την αντεπίθεση και την υπέρβαση. Η άσκηση θα διεξαχθεί από την 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού (50 Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ) και τη 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού (16 Μ/Κ ΜΠ).

3/ Άσκηση στο πεδίο ασκήσεων και βολών «ΑΕΤΟΥ» κατά τη νύχτα με αντικείμενο την επιβράδυνση και την άμυνα, ενώ θα δοκιμαστεί και η τακτική του εφελκυσμού, η οποία συνδυάζει την άμυνα και την επίθεση. Η τακτική του εφελκυσμού αφορά στην άσκηση δύο ισοδύναμων αλλά αντίρροπων δυνάμεων πάνω σε μια εχθρική δύναμη: Μια Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού παρασύρει-προσελκύει μια εχθρική δύναμη σε συγκεκριμένο χώρο και την κατάλληλη στιγμή μια Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία εκτελεί αντεπίθεση για την καταστροφή της εχθρικής δύναμη. Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί από την 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού (12 Μ/Κ ΜΠ).

4/ Η τελική φάση θα γίνει στη Σαμοθράκη με αντικείμενα την αεροκίνηση και την αμφίβια κίνηση.