Παρουσία ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στις ΤΑΜΣ «ΝΕΣΤΟΣ-19» και «ΧΑΛΥΒΔΙΝΟΣ ΘΩΡΑΚΑΣ-19» στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της επίσκεψης (29 – 30 Σεπτεμβρίου 2019) που πραγματοποίησε στην περιοχή ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ), παρακολούθησε δραστηριότητες σχεδίασης και διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της μεγάλης Διακλαδικής Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019».

Αρχικά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε την ΤΑΜΣ «ΝΕΣΤΟΣ-19» και την ανάπτυξη γέφυρας “BELLEY”, δραστηριότητες που πραγματοποιηθήκαν στην περιοχή του ποταμού Νέστου.Στη συνέχεια, μετέβη στο Πεδίο Βολής και Ασκήσεων Πετροχωρίου, όπου παρακολούθησε την ΤΑΜΣ «ΧΑΛΥΒΔΙΝΟΣ ΘΩΡΑΚΑΣ-19».

Μετά το πέρας της άσκησης, ο Υφυπουργός απηύθυνε χαιρετισμό στο προσωπικό.Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, οι Διοικητές της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος και του Δ΄ ΣΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Στο τακτικό σενάριο ασκείται η 25η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία καθώς και η 24η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία οι οποίες θα πραγματοποιήσουν από κοινού επιθετικές ενέργειες με έμφαση στον πόλεμο των ελιγμών.

Η άσκηση ήταν διπλής ενεργείας με αμυνόμενες δύο μηχανοκίνητες ταξιαρχίες. Την 50 Μ/Κ ΤΑΞ και την 33 Μ/Κ ΤΑΞ.

Αναλυτικά στο αποκλειστικό άρθρο όπως δημοσιεύσαμε το Σάββατο:

Comments

 1. Η ματαίωση της πτήσης ελληνικών F16 πάνω από τη παρέλαση στη Κύπρο τι μήνυμα έδωσε άραγε?

  Δεν καταργούμε τους παρμενιονες klpes ασκήσεις – καραγκιοζιλίκια για το θεαθήναι?

  Ούτος η άλλος δεν υπάρχει ουδεμία θέλησης για να αντιδράσουμε στους γείτονες!

   1. Ιδού τι θα ακούσομε έτσι για να μην σκάσουμε στη αγωνια:
    #
    Στα πλαίσια της προσπάθειας βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των 2 χωρων όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού K Μητσοτάκη με τον πολυχρονεμένο σουλτάνο αποφασίστηκε να μην συμμετάσχουν ελληνικά μαχητικά στη παρέλαση της εθνοφρουράς

    Η κίνηση αυτή διεκολύνει και στη βελτίωση των σχέσεων των δυο κοινοτήτων στη κύπρο ώστε να βρεθεί λύση μέσω διαλογου σύμφωνα με τα ψηφίσματα του οηε

    η ελλάδα διεθνές δίκαιο mpla mpla mpla mpla mpal mpla mpla

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *