Ένα ενδιαφέρον έκθεμα στο περίπτερο της Lockheed Martin είναι η έκδοση ναυτικής συνεργασίας του μεταφορικού αεροσκάφους C-130J Super Hercules. Το SC-130J Sea Hercules, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση «DSEI 2015», μπορεί να προκύψει ως νέα αεροσκάφος ή ως αναβάθμιση ενός C-130J της μεταφορικής έκδοσης.
Ανταπόκριση από το ΠΑΡΙΣΙ για το «DefenceReview.gr»
Το SC-130J ενσωματώνει κοιλιακό ραντάρ, ηλεκτροπτικούς και υπέρυθρους αισθητήρες και σύστημα εντοπισμού μαγνητικών ανωμαλιών (MAD : Magnetic Anomaly Detector). Πλευρικά, το αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει, σε σύμμορφη προσθήκη, 4-6 τορπίλες, ενώ στις πτέρυγες μπορεί να μεταφέρει, δύο βλήματα κατά πλοίων AGM-84 Harpoon ή οκτώ βλήματα αέρος-εδάφους AGM-114 Hellfire (τέσσερα βλήματα ανά σημείο ανάρτησης). Το αεροσκάφος έχει και δυνατότητα εκτόξευσης ηχοσυμαντήρων και θαλασσίων ναρκών.
Σύμφωνα με τη Lockheed Martin το SC-130J θα έχει αυτονομία 13-14 ώρες πτήσης, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να επιχειρεί 1.500 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο απογείωσης και να παραμείνει στην περιοχή ενδιαφέροντος για 6,5 περίπου ώρες, πριν επιστρέψει στη βάση του. Εναλλακτικά, μπορεί να διευρύνει το χρόνο παραμονής στον αέρα, μέσω εναέριου ανεφοδιασμού.
Εκτός από τις αποστολές ναυτικής συνεργασίας, πολέμου επιφανείας, αλλά και ανθυποβρυχιακού πολέμου, το SC-130J μπορεί να εκτελέσει και αποστολές ELINT (Electronic Intelligence), αφού διαθέτει ανάλογο εξοπλισμό. Επίσης, ως προαίρεση το αεροσκάφος μπορεί να εφοδιαστεί με σύστημα COMINT (Communication Intelligence) καθώς και με πυροβόλο των 30 χιλιοστών.