Το έβδομο, από τα 11 υπό παράδοση βαρέα μεταφορικά ελικόπτερα CH-47F Chinook, παρέλαβε o Τουρκικός Στρατός, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB). Το συμβόλαιο, για την προμήθεια έξι ελικοπτέρων με δικαίωμα προαίρεσης για άλλα οκτώ, υπογράφηκε το 2011, ενώ τον Ιανουάριο του 2015 ενεργοποιήθηκε το δικαίωμα προαίρεσης, αλλά για πέντε επιπλέον ελικόπτερα.

Το πρώτο CH-47F Chinook παραδόθηκε στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016, άλλα δύο παραδόθηκαν τον Αύγουστο του ίδιου έτους, ενώ οι παραδόσεις των έξι ελικοπτέρων της αρχικής σύμβασης ολοκληρώθηκαν το Νοέμβριο του 2016. Το ελικόπτερο που παραδόθηκε είναι το έβδομο συνολικά και το πρώτο από τα πέντε ελικοπτέρων του δικαιώματος προαίρεσης.

Από τα έξι ελικόπτερα της αρχικής σύμβασης τα πέντε υπηρετούν στον Τουρκικό Στρατό και ένα στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ενώ από τα πέντε ελικόπτερα του δικαιώματος προαίρεσης τέσσερα προορίζονται για τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων και ένα προορίζεται για την κάλυψη των αναγκών της Τουρκικής Προεδρίας.