Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γαλλικού Υπουργείου Άμυνας η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών της χώρας (DGA) παρέλαβε, για λογαριασμό του Γαλλικού Ναυτικού, την πέμπτη φρεγάτα FREMM («Brétagne»). Η παραλαβή πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές Φεβρουαρίου καθελκύστηκε η έβδομη FREMM του Γαλλικού Ναυτικού. Συνολικά η Γαλλία ναυπηγεί οκτώ FREMM, έξι σε διαμόρφωση ανθυποβρυχιακού πολέμου και δύο σε διαμόρφωση αντιαεροπορικής άμυνας περιοχής.

Με την παραλαβή της «Brétagne» το Γαλλικό Ναυτικό διαθέτει σε υπηρεσία πέντε FREMM, όλες της διαμόρφωσης ανθυποβρυχιακού πολέμου (η πρώτη φρεγάτα παραδόθηκε το Νοέμβριο του 2012). Η «Brétagne» καθελκύστηκε το Σεπτέμβριο του 2016, ενώ άρχισε να ναυπηγείται το 2013.

Η έκτη FREMM ανθυποβρυχιακού πολέμου («Normandie») αναμένεται να παραδοθεί το καλοκαίρι του 2019. Στη συνέχεια, το 2021 και το 2022, αντίστοιχα, αναμένεται να παραδοθούν και να ενταχθούν σε υπηρεσία τα πλοία αντιαεροπορικής άμυνας περιοχής «Alsace» (έχει καθελκυστεί) και «Lorraine» (υπό ναυπήγηση).