Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΑΙ (Turkish Aerospace Industries) η Τουρκική Χωροφυλακή παρέλαβε τα δύο πρώτα ελικόπτερα S-70i Black Hawk, της διαμόρφωσης T-70S Black Hawk. Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση για την επιλογή των T-70S Black Hawk, στο πλαίσιο προγράμματος συμπαραγωγής 109 ελικοπτέρων γενικής χρήσης, με δικαίωμα προαίρεσης για άλλα 12 ελικόπτερα, ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2011, αλλά ενεργοποιήθηκε μόλις στα τέλη του 2016, λόγω των σκληρών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Sikorsky για τους όρους του συμβολαίου. Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των $ 3,5 δισεκατομμυρίων, ενώ η διάρκεια του αναμένεται να είναι 10 χρόνια.

Στην έκδοση T-70S Black Hawk το ελικόπτερο βασίζεται στην έκδοση S-70i Black Hawk, η οποία όμως θα ενσωματώνει συστήματα τουρκικής σχεδίασης και παραγωγής, όπως το σύστημα μετάδοσης της κίνησης, το σύστημα προσγείωσης, τμήματα του κινητήρα, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή αποστολής και ορισμένα συστήματα πλοήγησης. Η συμπαραγωγή πραγματοποιείται από την ΤΑΙ, η οποία έχει αναλάβει τη συναρμολόγηση των ελικοπτέρων, ενώ, σύμφωνα με τους όρους της προς υπογραφή σύμβασης, έχει πλήρη εμπορικά δικαιώματα επί του T-70S Black Hawk, το οποίο θα μπορεί να προωθεί σε τρίτες χώρες.

Τα 109 ελικόπτερα αναμένεται να κατανεμηθούν μεταξύ του Τουρκικού Στρατού (20 ελικόπτερα), της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (11 ελικόπτερα), της Χωροφυλακής (30 ελικόπτερα), της Τουρκικής Αεροπορίας (6 ελικόπτερα), της Αστυνομίας (20 ελικόπτερα) και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Δασών (20 πυροσβεστικά ελικόπτερα). Τα υπόλοιπα δύο ελικόπτερα θα είναι της έκδοσης ηλεκτρονικού πολέμου.