Όπως είχαμε ενημερώσει με σχετική μας ανάρτηση, στις 11 Μαΐου, η Τουρκική Χωροφυλακή παρέλαβε έξι UAV Bayraktar TB-2. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα έξι Bayraktar TB-2 παραδόθηκαν στη Χωροφυλακή επτά μήνες νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, κατόπιν απαίτησης της Διοίκησης της Χωροφυλακής.

Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος του 2018 θα παραδοθούν, στον Τουρκικό Στρατό αυτή τη φορά, άλλα 30 Bayraktar TB-2. Με την παράδοση των 36 Bayraktar TB-2, στα τέλη του 2018 η Τουρκία θα έχει παραλάβει συνολικά 76 αεροχήματα, τα οποία θα συγκροτήσουν 19 ολοκληρωμένα συστήματα με 38 επίγειους σταθμούς ελέγχου.

Μέχρι σήμερα ο Τουρκικός Στρατός έχει παραλάβει 34 αεροχήματα, έξι έχει παραλάβει η Αστυνομία και έξι η Χωροφυλακή. Βέβαια, ο Τουρκικός Στρατός έχει απολέσει δύο αεροχήματα, ένα στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» και ένα στο πλαίσιο της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας».

Οι παραδόσεις των Bayraktar TB-2 άρχισαν το 2015, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο παρουσιάστηκε η έκδοση Bayraktar ΤΒ-2S, ικανή να μεταφέρει έως τέσσερα κατευθυνόμενα πυρομαχικά MAM-L της Roketsan μέγιστου βεληνεκούς 8 χιλιομέτρων ή δύο κατευθυνόμενα αντιαρματικά βλήματα UMTAS, επίσης της Roketsan, μέγιστου βεληνεκούς 8 χιλιομέτρων.