Το πρωί της Πέμπτης 21/5/20, ψαράδες αλλά και μέλη της Frontex που περιπολούσαν στην περιοχή έγιναν μάρτυρες ενός ακόμη επεισοδίου της προκλητικότητας της γείτονος, που θέλησε να κάνει αισθητή την παρουσία της εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Συγκεκριμένα ταχύπλοο της τουρκικής ακτοφυλακής, εισήλθε παράνομα στην περιοχή της Βάτου των Οινουσσών ξεκινώντας επικίνδυνους ελιγμούς, τόσο κατά σκάφους της Frontex που επικουρεί τις προσπάθειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου για φύλαξη των θαλασσίων συνόρων όσο και κατά ελληνικού αλιευτικού σκάφους που ψάρευε εντός των θαλασσίων χωρικών υδάτων σε απόσταση 1,5 ναυτικού μιλίου από τις ελληνικές ακτές.

Η τουρκική ακτοφυλακή κάλεσε τόσο τη Frontex όσο και το αλιευτικό να φύγουν από την περιοχή, λέγοντας ότι πρόκειται για τουρκικά χωρικά ύδατα ενώ λίγο αργότερα μετά την εμφάνιση σκάφους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου στο σημείο, επιστρατεύτηκε και δεύτερο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής κλιμακώνοντας την ένταση.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Comments

  1. Και όταν ήρθε και το δεύτερο σκάφος των μογγόλων εμείς πάλι κάναμε την πάπια , έχει γεμίσει η Ελλάδα με μπου….σες που φοβούνται τον ίσκιο τους , εμείς πρίν σαράντα χρόνια θα τους είχαμε δώσει τροφή στα ψάρια του Αιγαίου . Τώρα όλο λέμε για προκλήσεις λες και νοιάζεται κανένας εδώ οι βρωμότουρκοι έχουν εμπλακεί σε όλη την Μεσόγειο και οι φίλοι μας του νατο κάνουν γαργάρες, Αιδώς Αργείοι !!!

  2. Όταν είδε τοσοχεστης όπως εμείς, τότε σε βαριουντε και οι φίλοι σου. Ο Τούρκοι και οι πολιτικοί και ο λαός, μπορεί να είναι, ότι είναι αλλά αγαπάνε την πατρίδα τους και μπορούν να θυσιαστούν για αυτή. Εμείς?? Είμαστε το ίδιο? Η μήπως ψάχνουμε, οποιαδήποτε δικαιολογία να μην πάμε στρατιώτες? Η οι πολιτικοί που για την εξαγορά ψήφων έχουν σκορπίσει τον στρατό σε εκατοντάδες στρατόπεδα , σε απίθανα μέρη?

  3. Άκρως αδόκιμη πράξη!!! Μα επιτέλους κύριοι, δεν είναι ευπρεπές, διαμαρτύρομαι εντόνως!!!

  4. Ξεκάθαρο το σχέδιο.
    Θέλουν επεισόδιο για την έναρξη συζητήσεων όπου θα βάλουν μια λίστα ανύπαρκτων διεκδικήσεων. Όταν ζητάς 10 που δεν σου ανήκουν και φεύγεις με 3 πάλι κερδισμένος.
    Προσωπικά αν γίνει επεισόδιο πρέπει να δείξουμε ότι θα το τραβήξουμε αρκετά . Τέλος να έχουμε έτοιμες διεκδικήσεις. Όχι απλά δίκαιες αλλά τρελές και παράλογες που μπορούμε να παραχωρήσουμε . Για παράδειγμα αν σε βάλουν τελικά στο τραπέζι προβάλεις δικαιώματα στην Σμύρνη και σε όλα τα παράλια. Μειονότητες παντού μέσα στην Τουρκία κτλ.
    Το να παραδώσω κάτι που δεν είναι δικό μου ή δεν το θέλω δεν είναι ήττα είναι στρατηγική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *