Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Μπλαβέρης για την ιστοσελίδα lawandorder.gr ο Αντιστράτηγος ε.α., Νίκος Ζαχαριάδης, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας που συνομιλεί με την τουρκική για τα νέα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, πρότεινε τη διακοπή των συνομιλιών ενόψει εκλογών, πράγμα με το οποίο ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Ευάγγελος Αποστολάκης, διαφώνησε.

Κεραυνός εν αιθρία στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης ήταν η παραίτηση πριν από λίγη ώρα του επικεφαλής της Γενικής Διευθύνσεως Πολιτικής Εθνικής Αμύνης και Δημοσίων Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, Αντιστρατήγου ε.α. Νίκου Ζαχαριάδη.

Ο Νίκος Ζαχαριάδης ήταν ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, η οποία προ 10ημέρου περίπου υποδέχτηκε στην Αθήνα την αντίστοιχη τουρκική με την οποία διερεύνησαν τη δυνατότητα ή μη νέων Μέτρων Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) για τη μείωση της εντάσεως στο Αιγαίο. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος της υποβολής παραιτήσεως από τον απόστρατο στρατηγό, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει για πολλά χρόνια επικεφαλής των στρατιωτικών αντιπροσωπειών της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Το lawandorder.gr επικοινώνησε με τον Στρατηγό, μόλις πληροφορηθήκαμε την είδηση αυτή. Mας την επιβεβαίωσε λέγοντας ότι ο ίδιος θεώρησε πως αφού θα έχουμε εκλογές σε 4 εβδομάδες δεν θα ήταν πρέπον να μεταβεί στην Άγκυρα επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας για τον δεύτερο κύκλο των συνομιλιών με τους Τούρκους για τα ΜΟΕ, αλλά ότι θα έπρεπε αυτές να σταματήσουν μέχρι τις εκλογές, για να ενημερωθεί η επόμενη κυβέρνηση όποια και αν είναι αυτή, και από εκεί και μετά είτε να συνεχιστούν είτε να σταματήσουν.

Ο Στρατηγός, αυτό το είπε στον προϊστάμενό του Υπουργό Εθνικής Αμύνης Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος είχε αντίθετη άποψη, και για το λόγο αυτό του υπέβαλε αμέσως την παραίτησή του. «Όταν διαφωνείς με τον προϊστάμενό σου σε ένα κρίσιμο θέμα, μόνο μία λύση υπάρχει. Η παραίτηση του υφισταμένου. Αυτό ακριβώς και έκανα» μας είπε ο Στρατηγός.

Πηγή: lawandorder.gr

Comments

 1. Σωστός, απόλυτα σωστός. Μακάρι όλοι όσοι διαφωνούσαν με τους πολιτικούς προϊστάμενους τους να υπέβαλαν την παραίτηση τους. Θα είχαμε άλλες ένοπλες δυνάμεις.

  1. Το καλύτερο θα ήταν να απολύονται οι πολιτικάντηδες….
   Γιατί τους καλούς παίκτες τους χρειαζόμαστε πάντα.
   Ιδίως στα δύσκολα!!!!

 2. Έλα ρε, υπάρχει ελπίδα τελικά μέσα στη μετριότητα???
  Αυτό είναι τεράστιο νέο!!!
  Υπάρχουν τελικά ψήγματα αριστείας, ελάχιστα μεν, αλλά ικανά να αποτελέσουν τη μελλοντική μαγιά, που θα διαπαιδαγωγήσουν καταλλήλως τους νεώτερους και δι΄ εξαπονδρισμού θα στείλουν στον αγύριστο τους διορισμένους λαιμούριους, που θεωρούν ότι έχουν νομιμοποίηση να παίζουν γεωστρατηγικά παίγνια, επειδή τους υποστηρίζουν «επιφανείς» βραχομπαροκ οικογένειες.
  Αι σιχτιρ, τελειώσατε

 3. Ελπίζουμε τέτοιες κινήσεις μαζι με το αποτέλεσμα των εκλογών να ματαιώσουν τα γνωστά και διακηρυγμένα σχέδια για συμφωνία τύπου Πρεσπών στο Αιγαίο. Αν και όταν λειτουργεί κάποιος με εκδικητική μανία και στόχο τη ρεβάνς του εμφυλίου (ζει δηλαδή εκτός τόπου και χρόνου) ένας μήνας είναι αρκετός για πολλές ακόμα καταστροφές.

 4. Αυτά που λέτε ως ένα βαθμό είναι σωστά, αλλά αν ο εν λόγω κύριος ήταν 100% σωστός δεν θα συμμετείχε καν σε επιτροπή ΜΟΕ με τα μεμέτια ιδίως εφόσον ήταν απόστρατος και δεν ήταν ‘υποχρεωμενος’ να υπακούσει σε διαταγές ανωτέρων!

  Οι επιτροπές ΜΟΕ είναι του πνεύματος του ενδοτισμού και υποχώρησης που μας έχουν φέρει στην σημερινή κατάσταση.

  Και θα ήθελα να ξέρω με λεπτομέρειες τους λόγους που τον οδήγησαν σε παραίτηση.

  1. Νομίζω πως είναι άλλο η εξυπηρέτηση μιας εθνικής γραμμής, ακόμα και εάν αυτός που τη χαράζει είναι λάθος και αλλιώς να γίνεσαι το φερέφωνο ή ο σφουγγοκωλάριος οποιουδήποτε θέλει να παίξει και άλλα παιχνίδια.
   Είναι επίσης σαφές ότι τα ΜΟΕ, δύσκολα θα αποδώσουν κάτι ουσιαστικό, όμως μπορούν να λύσουν διάφορα διαδικαστικά ή άλλα προβλήματα χαμηλής πολιτικής (υπάρχουν διάφορα θέματα προ λύση, από θέματα εμπορίου ή γραφειοκρατίας μέχρι κοινωνικών διευθετήσεων κ.λπ.) μεταξύ των δύο κρατών.
   Τα μεγάλα θέματα του Αιγαίου, της ΑΟΖ και της Κύπρου, δεν θα λυθούν από ΜΟΕ και είναι σαφές αυτό.

 5. Η αλλιως πως φτάσαμε από το «Βυθίσατε το Χόρα» το 1976 στο «Βυθίσατε την Χώρα» το 2019.
  ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ !!
  Το μόνο προβλημα είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπιδας και η επεκταση από τα 6 στα 12 ναυτικά μιλια, μετά συζητάμε για ΜΟΕ.

 6. Να μαντέψω… θα κατεβεί υποψήφιος σε γνωστό μεγάλο κόμμα πατριωτών (sic) που δεν έχει αποφασίσει ποτέ στο παρελθόν ΜΟΕ (sic) και φυσικά δεν έχει την κύρια ευθύνη για την χρεωκοπία και την καταστροφή της χώρας, τα σκάνδαλα στους εξοπλισμούς, και το παράτημα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *