Πριν δύο εβδομάδες, την 1η Οκτωβρίου παραδόθηκε στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία (THK) το πρώτο από τα 15 υπό παραγγελία εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hürkuş-Β της TAI (Turkish Aerospace Industries). Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τουρκία, δύο ακόμα αναμένεται να παραδοθούν στις 15 Νοεμβρίου, ενώ οι παραδόσεις και των 15 αεροσκαφών θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2019. Το πρόγραμμα έχει ήδη καταγράψει πολύμηνη καθυστέρηση.

Το Hürkuş άρχισε να αναπτύσσεται τον Μάρτιο του 2006 και σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα η πρώτη πτήση έπρεπε να πραγματοποιηθεί στα μέσα του 2009, ενώ οι παραδόσεις έπρεπε να ξεκινήσουν το 2011. Ωστόσο, το πρωτότυπο αεροσκάφος ολοκλήρωσε την κατασκευή του τον Ιούνιο του 2012, ενώ η πρώτη πτήση έγινε τον Αύγουστο του 2013.

Τον Ιανουάριο του 2014 η ΤΗΚ προχώρησε στην παραγγελία 15 Hürkuş-B (συν 40 ως δικαίωμα προαίρεσης). Αρχικά οι παραδόσεις είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στα μέσα του 2017, μετά μετακύλυσαν για το Δεκέμβριο του 2017 και τελικά ξεκίνησαν πριν από δύο εβδομάδες.

Το Hürkuş έχει αναπτυχθεί σε τρείς εκδόσεις. Η έκδοση Hürkuş-A είναι η βασική και αναπτύχθηκε για πολιτική χρήση. Το Hürkuş-B είναι η έκδοση βασικής εκπαίδευσης με ψηφιακό πιλοτήριο παρόμοιο μ’ αυτό των F-16 και των F-35. Στην έκδοση Hürkuş-C το αεροσκάφος ενσωματώνει οπλισμό και μπορεί να εκτελεί αποστολές εγγύς υποστηρίξεως (κατευθυνόμενα αντιαρματικά βλήματα UMTAS, κατευθυνόμενες ρουκέτες Cirit, βόμβες ελεύθερης πτώσης και ατρακτίδια πυροβόλων).