Μια απίστευτη δήλωση έκανε ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Μιλώντας, ως καλεσμένος, στην εκπομπή «Western» του Πάνου Παναγιωτόπουλου, στο τηλεοπτικό κανάλι «Kondra». Μιλώντας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας από τους λαθρομετανάστες, σε μια αποστροφή του λόγου του δήλωσε: «Και τότε οι Έλληνες μπήκαν ως λαθραίοι». Δείτε το σχετικό video (το συγκεκριμένο απόσπασμα ξεκινά στο 3:25):

Comments

 1. Για την ιστορία, για να μην μπερδεύεται η βούρτσα με τη λούτσα…
  Οι τότε καθεστωτικοί στην Ελλάδα, οι λεγόμενοι Βασιλικοι/Αντιβενιζελικοί φοβήθηκαν ότι ερχόμενοι στην λεγόμενη παλαιά τότε Ελλάδα, οι Έλληνες της Μικρασίας μετά το σπάσιμο του μετώπου τον Αύγουστο του 22′ θα ανέτρεπαν τις πολιτικές ισορροπίες υπερ των Βενιζελικών.
  Μάλιστα υπήρχαν αναφορές από τον τότε πρίγκηπα σε επίσκεψή του στην Σμύρνη σε ημερομηνία κατά την οποία έτυχε να εορτάζεται και η ονομαστική εορτή του Βενιζέλου κατάλαβε ότι ο ντόπιος πληθυσμός ήταν υπέρ του.
  «Εδώ επικρατεί άκρατος βενιζελισμός, καλό είναι να σφαγιαστούν όλοι αυτοί εδώ οι αχρείοι»…
  η τότε Κυβέρνηση φοβούμενη αυτό ακριβώς (ότι θα ανέτρεπαν στην Παλαιά Ελλάδα με τον ερχομό τους τις πολιτικές ισορροπίες) ανακοίνωσε μέσω του Υπουργού του Ναυτικού, ότι η Ελλάδα ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΟΤΑΝ πρόσφυγες,( «ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ» τους οποίους και αφορούσε ο ΠΟΛΕΜΟΣ που διεξηγαγε η Ελλάδα στη Μικρα Ασία,) ΑΝ αυτοί δεν ήταν κάτοχοι διαβατηρίου.
  Τώρα πώς συγκρίνει το τότε με το τώρα,,…

  1. Το γεγονός πως η Κυβέρνηση ΔΕΝ ήθελε να χαθεί ο Ελληνισμός από την Μικρά Ασία και για αυτό τον λόγο ανακοίνωνε πως ΔΕΝ θα δεχθεί πρόσφυγες από αυτή, δεν σου περνά από το μυαλό.

   Είναι ακριβώς το ίδιο που έκανε με τους Βορειοηπειρώτες , όταν άνοιξαν τα Ελληνοαλβανικά σύνορα.
   Ούτε εγώ θέλω μια Ελλάδα που χάνει τα εδάφη της, που χάνει τον ζωτικό της χώρο.
   Αλλά πολλοί δεν θα είχαν πρόβλημα, όλη η Ελλάδα να είναι η Αττική ……….

   Βέβαια με τα καθάρματα, τους πολιτικούς, είναι σίγουρο πως διάφορα πέρασαν από το μυαλό τους σαν σενάρια και ΔΕΝ είχαν Εθνικό υπόβαθρο, αλλά προσωπικό συμφέρον.

   1. Για αυτά που λέει ο Γιάννης υπάρχουν ιστορικά ντοκουμέντα (τηλεγραφήματα κλπ.) που δείχνουν ότι η πραγματική αιτία είναι ακριβώς ο φόβος για την εκλογική επικράτηση του Βενιζέλου. Βέβαια αργότερα ο Βενιζέλος έχασε τις ψήφους των προσφύγων με τα ζητήματα των περιουσιών κλπ.

    Το σημαντικό όμως για το σήμερα είναι η παραχάραξη της ιστορίας που γίνεται για να ενεργοποιήσει συμπλέγματα ενοχής των ελλήνων για τις αμαρτίες του παρελθόντος ώστε να δεχτεί την εισβολή και το λαθροεποικισμό που υφίσταται.

  2. Ο πριγκιπας Ανδρεας εγραψε οντως αυτα τα απαραδεκτα πραγματα, και καλως απεταχθη απο τον Στρατο και εκδιωχθηκε απο τη χωρα μετα την Καταστροφη. Αλλα αυτο δε σημαινει οτι η αντιβενιζελικη Κυβερνηση θα παρεδιδε σκοπιμως τους ανθρωπους στο ελεος των Τουρκων. Δεν ισχυουν αυτα……..Ουτε τους εμποδισε να ελθουν οταν κατερρευσε το μετωπο, αντιθετως εστειλε καθε διαθεσιμο ατμοπλοιο για να παραλαβει κοσμο………….

   Μη λεμε ο,τι θεμε, και νην ξυνουμε ανευ λογου τις πληγες του Εθνικου Διχασμου………

 2. Tο προβλημα του Κουρουμπλη δεν ειναι η οραση, ειναι η νοηση και η μορφωση. Δεν γνωριζει ιστορια και δεν τον ενδιαφερει αν λεει ανοησιες, αρκει να υπερασπιστει τους ισλαμιστες λαθρομεταναστες. Θα πρεπει να ντρεπονται αυτοι που ψηφισαν αυτο το γελοιο υποκειμενο.

 3. Δεν γίνεται να μπλέκεις Έλληνες της Μικράς Ασίας, σε οτιδήποτε έχει να κάνει με το μεταναστευτικό.
  Άσχετος και επικίνδυνος τουλάχιστον.

 4. Φίλε NF δυστυχώς ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ επαρκώς την ελληνική ιστορία, όπως οι περισσότεροι από εμάς και αυτό έχει τους λόγους του. Η Αντιβενιζελική Κυβέρνηση ΄ΌΧΙ απλά είχε την πρόθεση να κάνει αυτό που θεωρείς ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ αλλά μάλιστα επι τούτου ΨΗΦΙΣΕ και σχετικό ΝΟΜΟ με ΥΠΟΓΡΑΦΗ του τότε Βασιλιά. Δηλαδή έγινε Βασιλικό Διάταγμα. Μάλιστα υπάρχει αν κάνεις αναζήτηση στη σελίδα του Εθνικου Τυπογραφειου με τα παρακάτω στοιχεία:
  ΦΕΚ Α/119 20/07/1922 ειρωνεία,..ότι..η ημερομηνία είναι τυχαία..με την μετέπειτα εισβολή το 1974 η ίδια.
  ΙΙερι τής. παρανόμου μετατμορας ΛροοωΛων ομμδδν έργο-. μένουν έίς ,Έ λληνικοί·ς: λιμένας έκ τής αλλοδαπής.
  Νόμος 2870 .
  ‘ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ –
  Β Α ΣΙΛ Ε Υ Σ ΤΩ Ν ΕΛ Λ Ή Ν Ω Ν
  Ψηφισάμενοι όμοφώνως’ μετά τής Γ ‘ έν ’Αθήναις ’Εθνικής Σονελεύσεως, άπεφασίίαμεν και- διατάσσομ®^; .
  Αρθρον 1. ’Απαγορεύεται ή έν Έ λλάδι άποβίβασίς προσώπων όμαδόν άφικνοομενων έξ -’άλΛόδαζης,- έφ’ όσον ούτοι δεν είναι έφωδια. σμέύοι δίά τακτικών διαβατηρίων νομίμως τεΟεωρημένων – ή διά των εγγράφων τών έκάστοτε όριζομέθ’ω·!’ διά Β. δια­ταγμάτων, ‘ έκδιδομένων πβοτάισει τών επί τών Εσωτερικών, ’Εθνικής Οικονομίας και Περιθάλψεων, ‘Υπουργών.
  ………..
  Εν ’Α ήήναις τή 16’ΑΙουλίου 1922.
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β.
  Ό έπί τής ’Εθνικής Οικονομίας ‘Υπουργός
  Λ. Κ. PoBcpoc Έθεωρήθη καί έτέθη ή μεγάλη τοΰ Κράτους σοραγίς. ‘ Έ ν ΆΙλήναΐς τή 18 ’Ιουλίου 1922. ’ ‘ ‘
  Ό ’έΐί τής Δικαιοσύνης ‘Υπουργός
  Δ. Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *