Σε συζήτηση με τους συντάκτες των ΜΜΕ αναφορικά με τα τρέχοντα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάνεων καθώς και την διπλωματική ατζέντα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων σε συνδιασμό με τα ελληνοτουρκικά ο Αμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

O Αμερικανός πρέσβης διευκρίνισε πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να πουλήσουν το μαχητικό 5ης γενιάς στη ΠΑ ωστόσο οι διαδικασίες για την απόκτηση του F-35 έως ότου περατωθούν οι απαραίτητες υποδομές θα κρατήσουν περί τα πέντε έτη με γνώμονα τις εκτιμήσεις της κατασκευάστριας εταιρείας.

Ως προς το θέμα των νέων φρεγατών σημείωσε με έμφαση πως οι ΗΠΑ αναμένουν την αποστολή της LoR (Letter Of Request) ώστε να αποστείλουν στο ΠΝ μια ολοκληρωμένη πρόταση η οποία όπως τόνισε θα είναι ασυναγώνιστη. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «Η LOR θα ξεκλειδώσει την αμερικανική πρόταση».

Συνέχισε την τοποθέτηση του επί των MMSC αναφερόμενος στη διπλωματική παράμετρο του προγράμματος των MMSC λέγοντας πως οι «ΗΠΑ δεν πωλούν απλώς μέταλλο αλλά οικοδομούν μια στρατηγική σχέση με την Ελλάδα».

Ειδική μνεία έκανε στον Άδωνι Γεωργιάδη λόγω των θέσεων του υπέρ της MMSC. «Ο υπουργός Γεωργιάδης ήταν πολύ ξεκάθαρος ότι σκοπός του είναι η αναβίωση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας μέσω του προγράμματος των φρεγατών» τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης ενώ δεν ανέφερε το παραμικρό επί της ενδιάμεσης λύσης που ζητά το ΠΝ.

Κλείνοντας για το θέμα των διερευνητικών με τη Τουρκία είπε πως «Η μπάλα είναι στην πλευρά της Άγκυρας».

Comments

  1. Αίγυπτος /1,8 δις δωρεαν βοηθεια
   Ισραήλ /. 3,8 δις δωρεαν βοηθεια

   Ελλαδα με στρατηγική συνεργασία +βασεις/.
   μηδεν δωρεαν στρατιωτική βοηθεια
   Τα νούμερα μιλανε μονα τους

 1. Ένα μεγάλο ΝΑΙ ΣTΟ F35 ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΧΙΙΙΙΙΙ ΣΤΙΣ «ΨΑΡΩΤΡΑΤΡΕΣ» ΜΜCS» ,Με ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΊΕΣ ΣΥΝΟΔΕΊΑΣ LCS ΚΑΙ «ΣΑΠΙΟΝΤΕΡΟΓΚΑ»(δεν μου φταίνε τίποτα τα tchiconderoga αλλά θα γίνουν μια μαύρη τρύπα που θα ρουφάει λεφτά για το ΠΝ)!!!!!
  ΝΑΙ ΣΕ ΑΕΡΟΠΛΆΝΑ ΟΧΙ ΣΕ ΨΑΡΩΤΡΑΤΡΕΣ!!!!

    1. Η μόνη κουβέντα που πρέπει να γίνει με Αμερικανούς είναι για μετά το 2025 φρεγάτες FFG(x) στα πλαίσια της ελληνο Αμερικανικής συνεργασίας και ενδιάμεση λύση τώρα!!!

     1. Οι αμερικανοι άρχισαν το εμπαρκο όπλων στους τουρκους που θα πέσουν σαν ώριμο φρούτο !!!! Αυτό ονομάζετε έμπρακτη στήριξη . Τέλος τα πλοία θα ειναι ασυναγώνιστα .

      Να το συνηθίσετε

 2. Ωχχχχ κατάλαβα!! Ας πιάσει κανείς τον βλάκα τον Γεωργιάδη να του πει να μην ασχολείται με πράματα που δεν ξέρει!! Γ…Ω τον φαιλέκη μου μέσα!!!!

 3. ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΨΗΛΑ ΈΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΆΝΟΙ ΚΑΙ ΠΌΣΟ ΦΤΥΣΜΕΝΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΏΣΕΙ ΓΗ ΚΑΙ ΎΔΩΡ!! ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΣΑΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!! ΣΤΟ ΔΕ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΈΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΔΕΚΆΔΕΣ ΔΙΣ ΔΟΛΆΡΙΑ ΔΩΡΕΆΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΥΠΕΡΣΎΓΧΡΟΝΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΌ! ΌΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ MMCS ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΨΑΡΟΜΑΟΥΝΕΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΈΛΕΙ ΚΑΙ ΌΤΙ ΟΙ ΤΟΎΡΚΟΙ ΘΑ ΤΙΣ ΈΧΟΥΝ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΑΕΡΆΜΥΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΈΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΝΘΥΠΟΒΡΥΧΙΑΚΌ ΠΟΛΕΜΟ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ. ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΚΑΛΕΣ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΙΣ ΘΈΛΕΙ Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΌΧΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΑΣ!! ΌΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΈΡΟΥΝ,Η ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΤΟΥΣ ΕΊΝΑΙ ΛΊΓΟ ΠΙΟ ΝΕΏΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ»ΑΒΕΡΩΦ»

 4. Εν ολίγοις το μόνο θετικό (σύμφωνα με τον πρέσβη) για τις MMSC είναι τα ναυπηγεία!!!

  Ο πρέσβης βέβαια ξέχασε ότι όταν θα κληθούν οι νέες φρεγάτες του ΠΝ να αποδείξουν την αξία τους στην πράξη , αυτό που θα μετρά δεν θα είναι ποιά ναυπηγεία σωθηκαν επειδή ανέλαβαν τη ναυπήγηση……αλλά αν σώθηκε το ίδιο το πλοίο με το τέλος της σύρραξης….

  Belharra η νέα φρεγάτα του ΠΝ…….εσείς της Lockheed Martin ασχοληθείτε με αεροσκάφη που είναι και ο τομέας σας.

 5. Να πει κάποιος στον πρέσβη και την υπιυργάρα τον Άδωνη, ότι ούτε οι θέσεις εργασίας ούτε τα ναυπηγεία θα πολεμήσουν…..
  Να αναστήσουμε τα ναυπηγεία και να στείλουμε το στράτευμα σαν πρόβατα στο σφαγείο???
  Να απωλέσουμε εθνικό έδαφος επειδή θα έχουμε ναυπηγεία και θα παράγουν αλουμινότρατες????
  Χίλιες φορές να πληρώσουμε ακριβά ότι πάρουμε παρά αυτό το ανέκδοτο που λέγεται MMSC.
  Οι ολλανδικές είναι πολύ ανώτερες και πολύ φθηνότερες,το ίδιο και οι βρετανικές.
  Οι γαλλιδούλες επίσης κατά πολύ ανώτερες από τα αλουμινόχαρτα.
  Ο Γάλλος έχει πάρει σαφή θέση δεν είναι ισαποστάκιας όπως ο Αμερικανός…..
  Να πληρώσουν και κανά δολάριο για όλες τις βάσεις που τους διαθέτουμε και όσες θα τους διατεθούν.
  Όσο για το ότι δεν προσφέρουν μόνο μέταλλο ας έρθουν με πρόταση για άλλο πλοίο….

  1. +1
   Δυστηχως καποιοι δεν εχουν ιερο και οσιο μπροστα στη θεα του χρηματος και προσωπικων τερψεων (παντους ειδους).

  2. @Μάνος
   Οι άνθρωποι είναι αστείοι. Εδώ δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν μερικά εκατομμύρια για την αγορά του Σκαραμαγκά. Την ίδια ώρα και καλά αναφέρουν πως με δανεικά από ελληνικές τράπεζες και πάλι δεν μπορούν να αποκτήσουν την Ελευσίνα! Φαιδροί και επικίνδυνοι για το μέλλον του ΠΝ.

   1. @ Γ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
    Συμφωνούμε απόλυτα,μας δουλεύουν και νομίζουν ότι είμαστε τόσο ηλίθιοι που το πιστεύουμε κιόλας.

 6. Στα όρια της προσβολής αυτή η συμπεριφορά. Μίλησε και σε ελληνική εφημερίδα που είναι το εκδοτικό ανάλογο της Γερμανικής Bild. Κρεμάει και τον άριστο τηλεβιβλιοπώλη στα μανταλάκια. Η εικόνα της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη έχει γίνει πατσαβούρα.

  Αναρωτιέμαι, στον ελεύθερο καπιταλισμό οι κρατικοί λειτουργοί αναλαμβάνουν υποστηρικτικό έργο αντί ιδιωτικών εταιρειών;;

   1. Τον έκαψε γιατί ο μπουμπού του υποσχέθηκε το καλοκαίρι, ότι νά εγώ χάλασα τη δουλειά με τις μπελαρά, και πήραμε τα ραφάλ και δώσαμε 2 και κάτι δις στους γάλλους για να βγεί η υποχρέωση, και θα σου δώσω ολα τα ναυπηγεία τσάμπα και τα 5 δίς για αλουμινότρατες, μεκο, ενδιάμεση λύση.
    Αλλά ψοφίμι ο αστραχάν η αλουμινότρατα όποιος υπογράψει γι αυτή θα πάει ειδικό δικαστήριο.
    Και εγώ αν ήμουν ο ποδηλάτης και μού είχε τάξει ο μπουμπού όλα τα ναυπηγεία τσάμπα (1 εκατομμυριο ευρω έδωσε στη προσφορά του σκαραμαγκά η ονέξ) και 5 δις συμβόλαιο και με είχε εκθέσει στη λόκχιντ, και εγώ θα τον έκαιγα τον μπουμπού.

  1. @G-164g Ag-Cat
   Θλιβεροί και επικίνδυνοι! Το πουλέν τους στο μεταξύ παρακαλάει να περιμένουμε μέχρι του χρόνου μήπως και του βρουν οι μπαμπάδες τους θαλασσοδάνεια για την Ελευσίνα!

 7. Μετα την επαναξεταση της USAF, μπορει να μειωθουν πολυ τα κομματια του F35.
  Και σε 5 χρονια λογικα θα εχει αυξηθει (πολυ?) η τιμη του οποτε «σε στρατο ξηρας εχουμε κατι καλο…» και δεν βιαζομαστε.

 8. Όχι μόνο μέταλλο αλλά και πολύ κάρβουνο. Περνάνε οι μέρες και η πρεσβεία με τους διάφορους παρατρεχαμενους παίζουν τα ρέστα τους με την επικίνδυνα ακατάλληλη MMSC. Όλα για το «χαρτζιλίκι» και την εξυπηρέτηση..

 9. Ολιγον τι, μας δουλευει ψιλο γαζι, τζεφρι……

  » «ΗΠΑ δεν πωλούν απλώς μέταλλο αλλά οικοδομούν μια στρατηγική σχέση με την Ελλάδα». «

  βρε καομποι, για πες μας ΤΙ στο διαολο στρατηγικη σχεση ειναι αυτη που εκ του αποτελεσματος ειναι μονοδρομος στον οποιο οι ΗΠΑ απαιτουν κι παραγγενλουν και η Ελλαδα εκτελει, εε;;;

  Δηλαδη το γεγονος που η Ελλαδα εχει γεμισει με βασης της US Airforce κι οχι μονο, αυτα δεν μετρανε, εε;;;
  ΠΙΟ ειναι το ανταλαγμα σε αυτες τις συναλλαγες, εε;;;

  Ὴ μηπως απο την μεγαλη αγαπη που εχουμε προς τη φατσα σου, δεχτηκαμε να γινει η Ελλαδα στασιδι του Αμερικανικου πεναταγονου, εε;;;

  Ρε τζαμπα μαγκα αντε παγαινε γιατι σαν πολυ αερα εχεις παρει……..

  υ.γ.
  Μηπως νομιζει ο περιεργος Τζεφρι πως η Ελλαδα ειναι μια αλλη Ουκρανια, εε, τζεφρι μου;;;;

   1. Αμα δεν διωξουμε τα παιδακια του US State Dept. απο την Ελλαδα που εχουν μονιμο γραφειο εντος της ΕΥΠ, Η Ελλαδα δεν θα παψει να ειανι κλοτσοσκουφι των αλλοφυλων που εχουν τα ηνια εκει στο State Dept.

    Οποιος ψαξει να δει τι ρολο επαιξε αυτη η περιεργη προσωπικοτητα βλεπε τζεφρι, στην Ουκρανια – μιλαμε για καταστασης Χιλης χωρις βομβαρδισμο του προεδρικου ανακτορου – θα καταλαβει προς τα που πανε την Ελληνικη κοινωνια !!!

    1. Ποια Ticonderoga; LCS έρχονται με το… κουμπί στο χέρι από το Αμέρικα ως ενδιάμεση λύση. Μέσα στον Μάρτιο αποσύρονται τα πρώτα δύο από κάθε κλάση.

     1. τα (απο)συρόμενα LCS πώς ακριβως θα έλθουν ?? θα διαπλεύσουν τον Ατλαντικό ??

     2. Η μόνη κουβέντα που πρέπει να γίνει με Αμερικανούς είναι για μετά το 2025 φρεγάτες FFG(x) στα πλαίσια της ελληνο Αμερικανικής συνεργασίας και ενδιάμεση λύση τώρα!!!

     3. @Δαίδαλος
      Αυτά τα καημένα δε θα μπορέσουν ούτε 200 μίλια από την ακτή να βρεθούν αυτοδύναμα. Ένας στόλος ρυμουλκών θα πρέπει να τα συνοδεύει.

     4. @CK
      Σωστά,ξέχασα ότι υπάρχει και ο νταλκάς με το δόγμα JFK και τα ειδικά σκάφη για αντάρτικο στην θάλασσα.

 10. Ο κ.πρέσβυς προσβλέπει σε μελλοντική επαγγελματική του αποκατάσταση στην LM?Τέτοιο promoting στα προιόντα της ουδείς άλλος.Το θέμα όμως δεν είναι ο εν λόγω κύριος,αλλά ο δικός μας ΥΠΑΝ,εκείνος που ονειρεύεται την καρέκλα του πρώην συνοδιπόρου του Πάνου παίζοντας παιγνιδάκια για την δήθεν ανάσταση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας.
  Και για να μην σας κουράζω.
  Ο άνθρωπος θέλει η ΟΝΕΧ να πάρει τα ναυπηγεία πακέτο μαζί με το έργο των φρεγατών έτσι ώστε να μετακυλίσουν στο πρόγραμμα τα 400+ της Ελευσίνας και τα 200+ μέχρι τώρα του Σκαραμαγκά γιατί διαφορετικά οι Αμερικανοί δεν πρόκειται καν να ασχοληθούν-όπως άλλωστε δεν ασχολούνται μέχρι τώρα.Για εκείνον win-win καθώς θα ισχυριστεί ότι έσωσε τα ναυπηγεία,τις θέσεις εργασίας,πρόσφερε φρεγάτες state of the art made in greece και συνέβαλε στην συσφιξη των στρατηγικών σχέσεων των δύο χωρών.
  Τα προανεφερθέντα αν είναι lose-lose για όλους τους άλλους-εμάς ως φορολογούμενους,το Πολεμικό Ναυτικό,τηνΠατρίδα εν γένει-ουδόλως τον ενδιαφέρει.
  Και πως το είχε πει μια άλλη ψυχή?
  Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς……………………………………………………………..

 11. Τι εννοει ο πορδηλατης ασυναγωνιστη; Μπορει να παιξει ενδιαμεση η MMCS και προτινομενη η FFGX; Εχει προοπτικη μια τετοια προταση;

 12. Δυστυχώς όσο και αν δεν μας αρέσει καθόλου ( ένας από τους λίγους που το λέει) , τα 5 δις ευρώ θα τα πάρει η LM , όσο και να λένε ότι η επιλογή θα είναι της ηγεσίας του ΠΝ.
  Καλώς ή κακώς, λόγω Covid-19 ,τα ταμεία κοντεύουν να αδειάσουν, οπότε λόγω έλλειψης FMS από της Ευρωπαϊκές χώρες, την μπαγκα πάλι θα την πάρει ο Θείος Σαμ!!!
  Τι να πω!!!
  Κρίμα τα λεφτά που θα δώσουμε για να πάρουμε αυτό το «σίχαμα» !!!
  Και ΟΧΙ στο F35!!!
  ΟΧΙ ΤΩΡΑ!!
  Χίλιες φορές με τα 3 δις ευρώ που ζητάνε για τα F35, να πάμε για μια ακόμα μοίρα RAFALE και επιπλέον, εκσυχρονισμο των F16 30 και 50 σε 50++ !!!

  Στο άρθρο για τις GOWIND2500, στο τέλος είχα πει ότι από τα 5,5 δις ευρώ που θα δίναμε για τέσσερις φρεγάτες, καλύτερα να δίναμε 3,5 δις ευρώ για 6-8 GOWIND2500 στην διαμόρφωση των ΗΑΕ με παράλληλο εκσυχρονισμο των ΜΕΚΟ2000ΗΝ.

  ΤΏΡΑ ΦΟΡΤΩΘΕΙΤΕ ΤΗΣ MMSC ΚΑΙ ΚΑΛΗΝΎΧΤΑ!!

  1. @Σπυρος
   Εδώ δεν μπορούν να εξασφαλίσουν FMF. Εδώ «κάποιοι» παρακαλούσαν μέχρι πρόσφατα την υπό κατάρρευση Πειραιώς για νέα θαλασσοδάνεια (ναυπηγικές επενδύσεις😎)…

 13. Η κατάσταση των ναυπηγείων δίνετε εδώ για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι

  https://www.capital.gr/health/naupigeia-eleusinas

  Η Ελευσίνα έχει πάνω από 400mil φέσια που δεν μπορεί να διαγραφουν
  Εάν μπούν οι Αμερικανοι τουDFC πρέπει να σπρώξουν πολλά

  Εσείς στη θέση τους τι θα κάνατε?

  προφAνως θα ζητάγατε τα 5 bill των φρεγατών!!

  Εάν επιμένουν να συνδeουν φρεγάτες και ναυπηγεία μην περιμένετε απόφαση σύντομα

  1. Οι μόνοι που εξακολουθούν να διασυνδέουν τ α ναυπηγεία με το πρόγραμμα είναι ο ΥΠΑΝ και κάποιοι απόστρατοι του ΠΝ που προβάρουν κοστούμι Διευθύνοντος Συμβούλου.Οι εν ενεργεία θέλουν πλοία ΤΩΡΑ ανεξαρτήτως της τοπθεσίας που θα ναυπηγηθούν.

  2. Εσείς στη θέση τους τι θα κάνατε?

   Θα βάζαμε αυτούς που χρωστάνε να τα πληρώσουν με το ζόρι. Βέβαια αυτά δεν γίνονται, είναι λαϊκισμός, αλλά αν χρωστά ο ιδιώτης 10 ευρώ, τότε το χρέος περνάει στην ΑΑΔΕ αυτόματα και πάπαλα.

  3. No problem. Θα πτωχευσουν, η ΟΝΕΧ θα παρει τα ακινητα στον πλειστηριασμο, και θα στησει καινουρια επιχειρηση. Θα γινει υπογεια συμφωνια να επαναπροσλαβουν το τωρινο προσωπικο, και θα ειναι ολοι ευτυχεις. Πλην του Ναυτικου βεβαιως.

   Φυσικα για να γινει αυτο πρεπει να παρουν το χρυσοφορο συμβολαιο για τα σαπάκια της Λοκχηντ, αλλα ακομα και τοτε αποκλειται να πληρωσουν σετω και μια δεκαρα απο τα χρεη των ναυπηγειων.

   1. @NF
    Ευτυχώς δεν μπορεί γιατί η Ελευσίνα χρωστάει πολλά σε Ταμεία και λοιπούς κρατικούς φορείς και θα θεωρηθεί παράνομη κρατική ενίσχυση! Οι «άφραγκοι» επενδυτάς θα πρέπει να εξασφαλίσουν θαλασσοδάνεια άνω των τριακοσίων εκατομμυρίων για την Ελευσίνα συν ό,τι ακόμα χρειασθεί για να μαζέψουν το ναυπηγείο.

    1. Ποιος θα τα αναλάβει αυτά?? Κορόιδα είναι ?

     Θα αφήσουν τη εταιρία να χρεοκοπήσει να μπει σε εκκαθάριση όπως ο Σκαραμαγκάς και μετά πούλημα για οικόπεδα παραθαλάσσια και παλιοσιδερα τον εξοπλισμό

     Αυτά έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και παρα πολλά χρονια

     Αντίθετα κρατήσανε τα Zombie ζωντανά εις βάρος των φορολογουμενων

  4. @CK
   Το έγραφα και εχθές. Ο μνηστήρας παρακαλάει να δούμε το θέμα από Νοέμβριο κι έπειτα. Το παρεάκι που δεν μπορεί να κάνει κουμάντο την Ελευσίνα θα κάνει κουμάντο τον Σκαραμαγκά; Ποιον νομίζουν πως κοροϊδεύουν; Αλήθεια ο αγαπούλας κατέβασε από το γραφείο του τη μεγάλη αφίσα της LM με το blk52+ ή την έχει ακόμα «φάτσα-κάρτα»;

   1. Μα και Η Σύρος είναι στον αέρα εάν δεν καταθέσουν σχέδιο εξυγίανσης μέχρι τον Σεπτέμβριο:

    #Και αυτό γιατί τα συμφωνητικά μεταβίβασης του 53% των μετοχών της μητρικής των Ναυπηγείων, Νεώριον Συμμετοχών, στην Onex προβλέπουν την ακύρωση της μεταβίβασης αν μέχρι τότε δεν έχει υποβληθεί το σχέδιο εξυγίανσης.#

   1. #ενώ για άλλη μια φορά «άφαντος» ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του ομίλου Νεώριον, με ποσοστό 24,2%, και αγνώστου σύνθεσης προσώπων, η AXIS. #

    Εδώ για να ανοίξεις έναν τραπεζικό λογαριασμό σου ζητάνε ένα σωρό χαρτιά και εδώ έχουμε μια αγνωστου σύνθεσης Κυπριακή εταιρία να έχει πάρει το 24% των μετοχων της Ελευσίνας
    Καλά στο εδώ χρηματιστήριο δεν διαπραγματεύονται?
    Ρυθμιστικές /ελεκτικες αρχές τι κάνουν?
    Θα μου απαντήσεις βεβαια με μια λέξη δυο φορες FOLLIE-FOLLIE!!

 14. Ευχαριστούμε κύριε πρέσβη, δεν κακομαθαίνουμε με σοκολατάκια. Αν κινηθούμε για το ακατάλληλο F35, αίφνης θα επαναφέρεται την Τουρκία στο πρόγραμμα για την διατήρηση ισορροπίας στην περιοχή…γνωρίζουμε δε ότι, ο Ερντογάν οσονούπω «φεύγει» και θα χαϊδέψετε πάλι την Τουρκία στο κεφάλι, ενώ εμάς στα οπίσθια.

 15. Η αμερικάνικη αεροπορία εξετάζει την αντικατάσταση του F16 όχι από το F35 αλλά από κάποιο άλλο αεροσκάφος 4.5 γενιάς. Αν αυτό το σενάριο επαληθευτεί πρόκειται για θανάσιμο πλήγμα στο πρόγραμμα JSF αφού και το ναυτικό σχεδιάζει να αντικαταστήσει το F18 με αεροσκάφος 6ης γ μιας. Γενικά καθόλου ευχαριστημένοι οι Αμερικάνοι από το πρόγραμμα. Αν το F35 καταληξει εξ ανάγκης σε ένα περιορισμένο εξειδικευμένο ρόλο με παραγωγή λίγων μονάδων θα καταστεί ακόμα πιο ασύμφορο για τα φτωχαδάκια σαν και μας. Για την Ελλάδα καλό είναι να μείνει μακρυά μέχρι να κάτσει η μπίλια. Άλλωστε πρέπει να παραγγελθεί και η δεύτερη μοίρα Ραφαλ ως συνέχεια της αρχικής επένδυσης των 18.
  Επίσης μακρυά και από τις MMSC και ας πάρουμε και τις ολλανδικές που από ότι καταλαβαίνω είναι η επιθυμία πολλών εντός των τειχών.

 16. Σιγά το «μαχητικό» και τα πλοία που προσφέρουν.
  Προβληματικά και ελαττωματικά είναι και τα δυο απο την αρχή μέχρι σήμερα,και με μια αδιαφανές μεγάλη λίστα απο έξτρα που δεν φαίνονται στην αρχική σελίδα αλλά στην συνέχεια.
  Ουσιαστικά αυτό που πουλάνε είναι ένα μείγμα απο σόου,παραμύθι,ελπίδες και εντυπώσεις.

 17. Νομίζω θα μας συνέφερε να μας πουλήσουν το μέταλλο και να το δώσουμε στα ναυπηγεία που θα μας κατασκευάσουν τις φρεγάτες.

 18. Λοιπόν ωραίο παπά μας πουλάει ο κος Πρεσβης.
  Παπάς νο1: F35 μόνο αν φορτωθειτε τα χρεπια.
  Παπάς νο2:Δεν πουλάμε μόνο σίδερο αλλά συμμαχία (δηλ προστασία. Όπως στην Κύπρο δηλαδή;
  Η LOR να φύγει αλλά αποκλειστικά και μόνο για ζητηση μεταχειρισμένων ARLEIGH BURKE και ΜΌΝΟ. Αν δεν δώσουν πάλι τότε γειά σας, μακριά, όλα τα υπόλοιπα είναι ΜΑΚΡΆΝ καλύτερα.

  1. Όλα τα υπόλοιπα που πrοσφέρθηκαν, αλλά και όλα τα υπόλοιπα που δεν προσφέρθηκαν στο ΠΝ είναι πολύ καλύτερα των LCS με φερετζέ= MMSC.

 19. Στρατηγικο δούλεμα made in USA πωλούν.

  Αν πιστευουν οτι υπάρχει καποια σχέση σε στρατηγικο επίπεδο ας μας το αποδειξουν πρωτα. Ας σταματησουν να βαζουν πλάτες στην Τουρκια. Ας κατέβουν μερικά δις οπως κάνουνε με Ισραηλ και Αιγυπτο, και βλεπουμε.

  Σε κάθε περίπτωση, η USA δεν ειναι αξιοπιστος σύμμαχος και η εξάρτηση των ΕΔ θα πρεπει να μειωθεί, με οτι σημαινει αυτο.

  ps: Ουτε η MMSC ουτε και τα F35 ειναι οι λύσεις που ζητάμε.

 20. Εκπληκτικη η επιλογη της photo απο απο το ιστολογιο.Τα συγχαρητηρια μου.Δεν χρειαζεται να πουμε κατι περισσοτερο για το συγκεκριμενο πλοιο.

  Ο πρεσβης αρχισε να «δινει».Με το «κρεμασμα» του μπουμπουκου αυτην την στιγμη «βοηθαει» την κυβερνηση αφου ο συγκεκριμενος προ πολλου εχει καταστει «βαριδι».Θα εξελιχθει ομως σε ακομα μια κοντοφθαλμη επικοινωνιακη στρατηγικη της πτερυγας Μητσοτακη.Ο μπουμπουκος ειναι ΤΟ παραδειγμα του οργανου που ειναι αχρηστο σε ΟΛΑ αλλα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ στο να ξεπουλαει υπηρεσιες,αξιες και σχεσεις(προσωπικες,επαγγελματικες,ιδεολογικες και κομματικες).

  Θα συνεχισει να «δινει στεγνα» ο πρεσβης;Θα αρχισουν να «δινουν στεγνα» οι Γαλλοι;

  Πολιτικη δεν γινεται με κανονες επικοινωνιας και διαφημισης.Οι πιθανοτατες επιπλοκες και το κοστος τους ξεπερνουν κατα πολυ τα οποια οφελη.

 21. Άρα όπως είπε ο Τζέφρυ, λόγω διαδικασιών θα μπορούμε σε 5 χρόνια να εκδηλώσουμε ενδιαφέρον, να στείλουμε LoR με τα ΕΛΤΑ, να φτάσει στην DSCA (Defence Security Cooperation Agency), να την μελετήσει, να συμφωνήσει ο Λευκός Οίκος, να ενημερωθεί η LM, να αναλάβει η Αμερικάνικη γραφειοκρατία…..να μας απαντήσουν ποια έκδοση ,με τι διαμόρφωση,,…αφού…διότι…εάν…

  Δηλαδή να περιμένουμε καρτερικά μετά το 2030 , για ένα project που ακόμα κουβαλά συγκεκριμένα, γνωστά, προβλήματα και από οτι φαίνεται δεν υπολογίζεται μελλοντικά στο ρόλο που η USAF είχε αρχικά σχεδιάσει

  Επίσης, με τα χρόνια να περνούν, υπολογίζουν ότι θα έχουν μαζέψει και πάλι στο μαντρί τους Γείτονες, οπότε και θα προχωρήσουμε παράλληλα στην αγορά του τύπου, για να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες.

  Ευχαριστούμε Τζέφρυ δεν θα πάρουμε. Τα σοκολατάκια σου στον Μπουμπούκο, γιατί μια πίκρα θα την πάρει οσονούπω,

 22. Οι Τούρκοι τους κάνουν ότι θέλουν, οι Αμερικανοί τρέχουν από πίσω τους και εμείς σαν τον «άσχημο» πληρώνουμε για να μας κάνουν παρέα.
  Ποιά τα οφέλη από λιμάνια και τις βάσεις που δωρεάν τους προσφέρουμε; Τα όπλα που αποσύρουν, που καν δεν χρειάζοντε και λιμενικά που δεν κάνουν για πόλεμο; Πού είναι τα κορυφαία συστήματα;
  Μας μιλάνε για f35 αργότερα να μην στεναχωρίσουν κάποιους.

 23. Ενώ τα MMSC έχουν γίνει βούκινο από τους ίδιους τους Αμερικανούς (USNAVY,Press)και σιγά σιγά αποκαλύπτεται και οι αδυναμίες και προβλήματα του F35 να γίνει αυτό για το οποίο προοριζόταν ,ο Πρέσβης της LM εδώ τι μας λέει ότι αυτό που προσφέρω είναι στρατηγική και όχι λαμαρίνες.Μην σπάτε το κεφάλι σας με τι είναι χειρότερο και πιο εξευτελιστικό για εμάς μιας και το ένα είναι αλληλουχία του άλλου.Και το ότι σου λέει είσαι η αποικία μου και θα πάρεις και θα πληρώσεις ότι και όπως σου το δωσω εγώ.Ολα τα βασικά συστήματά πρεπει να είναι Ευρωπαϊκά και από αυτούς που μας στηρίζουν και έχουμε κοινά συμφέροντα.Απο το USA που σε λίγο καιρό θα τα ξαναβρεί με τον μογγολο μολις βοηθήσει να ξεκουμπιστεί ο ΕΡΝΤΟ μόνο δεύτερευον η συστήματά που δεν έχει η Ευρώπη.Και να δώσουν και χρήμα για τις βάσεις αλλιώς τζους περιμένουν και άλλοι.

  1. @Fylax1970
   Νομίζει πως ομιλεί σε μπαμπουίνους! Δεν εξηγείται αλλιώς.
   Να του πει κάποιος πως ακόμα (20 χρόνια μετά) περιμένουμε κάποια Harpoon για τα F16…

 24. ΗΠΑ δεν πωλούν απλώς μέταλλο αλλά οικοδομούν μια στρατηγική σχέση με την Ελλάδα

  Αλλο στρατηγικες σχεσεις και αλλο σχεση πωλητη-αγοραστη.

  Kαι εμενα ενας γνωστος μου εχει αντιπροσωπεια με αυτοκινητα, δεν μου αρεσε η μαρκα που εχει, και οταν αγορασα αυτοκινητο πηγα αλλου και πηρα. Και τι εγινε, θα σταματαγε να μου μιλαει??

  Εμεις θα πρεπει να παρουμε τα πλοια που χρειαζομαστε με κριτηριο τη μαχητικη ισχυ του πλοιου, καθως με αυτα θα μεινουμε για 30-40 χρονια. Αφου το συγκεκριμενο προιον ειναι αποτυχημενο, σταματησε το ιδιο το Αμερικανικο Ναυτικο να τα παραλαμβανει, εμεις θα παμε να τα παρουμε? Λες και δεν εχουν αλλα προιοντα οι Αμερικανοι να μας πουλησουν π.χ. αεροσκαφη, πυραυλους, ελικοπτερα κτλ.

  Αντιθετως οι Αμερικανοι αν τα βρουν αυριο με την Τουρκια, θα επανελθουμε στην πολιτικη ισων αποστασεων, και θα μεινουν οι προβληματικες αλουμινοτρατες MMSC στον ναυσταθμο για να τις θυμομαστε και να κλαιμε.

 25. Για Χαϊβανέζους μας περνανε, αλλα και αυτοι δεν πανε πισω.
  Αν ειχαν λιγο μυαλο θα λεγαν θελεις 2 μεταχειρισμενα ARLEIGH BURKE, φερε τα λεφτα και παρε 4.
  Χαμενοι δεν θα βγαιναν, αντιθετα πολλαπλα κερδισμενοι.
  O ερωτας που εχουν για τους απεναντι δεν κρυβεται, γουσταρουν το κακο παιδι
  που τους δουλευει ψιλο γαζι με τα F 35.
  Μαπα το καρπουζι και ο σουλτανος την εκανε με τους S 400 για να αποφυγει τη χαλουπα.
  Tους ειχε ταξει μεγαλη αγορα, πηρε οτι μπορουσε να καρπωθει και το παιζει και θιγμενος
  που δεν του δινουν αυτο που δεν θελει.

  1. Δεν περισσευουν του USN κυριες μοναδες επειδη εδω καποιοι το εξυναν η το διακινδυνευαν δεκαπεντε χρονακια..
   Ποτε θα το καταλαβουμε επιτελους αυτο;
   Δεν αγοραζεις μπυρες απο το σουπερμαρκετ να λες πιασε αλλες δυο ,αλλα πλοια αξιας δις που θελουν χρονο ,επενδυσεις και κοπο να κατασκευαστουν ,και φυσικα δεν χαριζονται επειδη καποιοι ξυπνησαν κατοπιν εορτης .
   Αυτο το ελληναριστικο να ζηταμε οτι γουσταρουμε και οταν δεν μας το δινουν να στραβωνουμε και απο πανω λες και ο αλλος μας εχει υποχρεωση μονο εδω υπαρχει.
   Ας προσεχαμε.
   Πρωτον τοσα χρονια αδιαφοριας για αγορες και μεταχειρισμενα ,βλεπε FREMM IT , και δευτερον οταν υπογραφαμε ανανεωσεις παραμονης βασεων και διευκολυνσεων να απαιτουσαμε τοτε ανταλαγματα και οχι εκ των υστερων .
   Αν και το θεμα των ανταποδοτικων οφελων η παραχωρησεων για υπερετησια παραχωρηση βασεων και λιμενων ειναι υπαρκτο και οι ΗΠΑ το βλεπουν θετικα .
   Το γεγονος ομως παραμενει πως ακολουθησαμε λαθος σειρα χανοντας ασκοπα πολυτιμο χρονο αν εχουμε σκοπο να διεκδικησουμε ανταλλαγματα.

   1. @ ETS

    Αντιθετα περισσευουν RAFALE στην Γαλλια και μας εδωσε χωρις να σκεφτει οτι δεν ειναι μπυρες.
    Μεταχειρισμενα πλοια ζητησαμε απο το θειο με το αζημειωτο και αν μας τα εδινε παλι
    για αυτον θα τα ειχαμε σε χρηση.
    Εμεις θα ξοδευαμε τα μαλιοκεφαλα μας για την αποκτηση τους, την επανδρωση τους και τη
    συντηρηση τους και αναπασα στιγμη αυτα θα προστατευαν τα συμφεροντα του.
    Γαργαρα Πρεσπες για το θειο, γαργαρα στα παντα για το θειο και στην αναγκη πορτα απο το θειο.
    Η αδιαφορια για αγορες μεταχειρισμενων προκυπτει απο τις πιεσεις, αλλα και τις υποσχεσεις του θειου, που απλα κανει τη δουλεια του ριχνοντας εμας, σε ολο και πιο μειονεκτικη θεση.
    Ανταλλαγματα ο θειος δινει μονο πολιτικα στους υπογραφοντες.

    1. @kanenas1
     Ο θείος μέχρι τώρα έχει δώσει μια βυθοκόρο, 4 σαπάκια που δεν κάνουν ούτε για τη σύλληψη τσιπούρας στον κόλπο των Μεγαρέων και κάτι ασυρμάτους που περίσσευαν της Harris! Μιλάμε για «στρατηγική» συναλλαγή!

 26. Και μόνο το γεγονός ότι δημοσιεύματα εδώ και έξω φέρνουν την belhara στην τελική ευθεία με την MMSC δείχνει και την δύναμη της διαπλοκής και αθλιότητας.Ενω υπάρχουν τόσες άλλες καλές προτάσεις.Οπως και ναχει από την στιγμή που τοΠΝ δεν προσανατολίστηκε σε αριθμούς με συμβιβασμό στο μέγεθος βλ.gowind και ψάχνει φρεγάτες των 4000τν+ με δυνατότητες αεράμυνας περιοχής,είναι μονόδρομος να πάρει πλοίο state of the art με τεχνολογικό άλμα μπροστά από τον μεγαλύτερο αριθμητικά εχθρό.Αυτη σίγουρα δεν είναι η MMSC μιας και ούτε φρεγάτα δεν είναι!

  1. @Ασβος
   Μα δε βλέπετε; Τους καλύτερους Maverick έχει αποδεσμεύσει το μαγαζί για να κάνουμε ΤΑΥΝΕ! Μην είσθε αχάριστος🤣🤣🤣

 27. Καλα τα λεει ο κ.πρεσβυς και μπραβο του που υποστηριζει τα συμφεροντα της χωρας του και οχι της εταιρειας κατασκευης οπως γραφουν αφελως καποιοι.
  Επισης η συνδεση που κανει ειναι σωστη και θετει και αλλες βασεις στο θεμα των ναυπηγειων αλλα η ουσια παραμενει πως το θεμα με τα ναυπηγεια εμεις το θεσαμε και οχι οι ΗΠΑ λογω αδυναμιας προωθησης των MMSC .
  Μεχρι εδω ολα καλα.
  Παραπερα ομως το σκαφος δεν ταιριαζει στις απαιτησεις μας ως εγγενως κατωτερης επιβιωσιμοτητας σχεδιάσης με εξοπλισμο οριακα επαρκη αν οχι ελλειματικο.
  Προφανως οι ΗΠΑ δεν θα ξινισουν αν το απορριψουμε αφου μια συμμαχια που βασιζεται σε μια απλη αγορα δεν ειναι συμμαχια και υπαρχουν απειρες αλλες ευκαιριες αγορας προιοντων απο Αμερικη αν θεωρηθει καταχρηστικα πως πρεπει ντε και καλα να αγορασουμε κατι.
  Η εικονα του αρθρου με το ρυμουλκο κολλημενο πανω στην LCS ειναι ενδεχομενως ανατριχιαστικα προφητικη οποτε, thank you but no thank you.
  Μια λυση στο μελλον θα ηταν η αποκτηση δυο μοναδων για το ΛΣ με αναλογο οπλισμο οπου λογω υψηλης ταχυτητας μεταβασης χαμηλοτερων χρονικων απαιτησεων συνεχους πλευσης και εντασης αξιοποιησης και κυριως ελικοδρομιου για οργανικο ελικοπτερο μεχρι 5 τοννων (Dauphin) θα ηταν ιδανικα για επιχειρησεις ερευνας και διασωσης απεναντι στα
  4 Dost της Τουρκικης πανοπλης ακτοφυλακης ωστε να ξεφυγει το ΛΣ απο νοοτροπιες ψαροτρατας με πολυβολα και αν,ενισχυοντας την αναιμικη παρουσια μας σε εσχατιες της χωρας αποδεσμευοντας μοναδες του ΠΝ που σημερα απασχολουνται για αυτο λογω ελλειψης καταλληλων πλοιων φορεων ΜΕΑ και ε/κ.
  https://turkishnavy.net/tag/dost/

 28. Αφου θα καθυστερησουν να μας στειλουν f-35 θα πρεπει να εξετασουμε μια επιπλεον παραγγελια rafale..οσον αφορα τις φρεγατες,δεν θελουμε να μας πουλησουν μεταλλο,θελουμε να μας προτεινουν ενα σοβαρο πλοιο..

 29. Συγγνώμη, αυτός δεν έβγαινε στα κανάλια και μας έλεγε προ διμήνου πως «Αστραπή» μετά από το 2027 και αν……………… Χωρίς πολλά πολλά τα μάτια μας στα 12 Rafale που προσφέρονται στην Κροατία.
  Επίσης, το νου μας για τυχόν relance της LM μέσω Fincantieri και της διάθεσης σκαφών από την Bergamini class. Εκεί, θα αξίζει να το δούμε το θέμα.

 30. Συμφωνώ FULL με τον πρέσβη, ο μόνος λόγος να πάρουμε από ΗΠΑ, είναι εκτός από μέταλλο, να μας πουλήσουν στρατηγική σχέση.

  Οπότε η πρότασή μου είναι:

  1) Να μας πουλήσουν κάτι που να είναι πραγματικό μέταλλο/ατσάλι και όχι αλουμίνιο και να γίνουμε πελάτες τους (έτσι αποδεικνύουμε εμπράκτως και όχι με φιλοσοφίες και ανέξοδα λόγια ότι εμείς τους βλέπουμε στρατηγικά).

  2) Να συμφωνήσουν να τους πληρώσουμε με πετρέλαιο/αέριο που θα βγάλει η Exxon Mobil από θαλάσσιο οικόπεδο που θα της δώσουμε 50 μίλια μακριά από το Καστελόριζο με κατεύθυνση προς Κρήτη (Ελληνική ΑΟΖ) ή στο σημείο της ένωσης ΑΟΖ Ελλάδας Κύπρου. Έτσι θα δείξουν και αυτοί έμπρακτα ότι μας βλέπουν στρατηγικά και μας πουλάνε στρατηγική συμμαχία και όχι σαπάκι.

  Αν η Exxon Mobil κιοτέψει και δεν πάει να βγάλει αέριο/πετρέλαιο εκεί σημαίνει ότι από την πλευρά τους η στρατηγική ήταν φούμαρα και αέρας, οπότε συμφωνούμε από τώρα ότι και εμείς με τον ίδιο τρόπο θα πληρώσουμε το μέταλλο που θα μας πουλήσουν (συμφωνούν να πάρουν αέρα κοπανιστό).

  Δίνουμε τα χέρια? Γιατί για την ώρα εσείς λέτε δώστε μας στρατηγικά 5 δις και εμείς θα σας δώσουμε ένα απροσδιόριστο χτίσιμο στρατηγικής σχέσης. Το εννοούμε με αυτό, μπορούν να το κάνουν λιανά? Πόσα κιλά στρατηγική σχέση, μια αγκαλιά, μια δήλωση σε κάποια συνέδριο, αναγνώριση της ΑΟΖ μας, να στείλουν μια εταιρεία τους να κάνει εξόρυξη στην ΑΟΖ μας και με την διαβεβαίωση ότι αν πάει τούρκικο θα το πλακώσουν στις φάπες? Τι?

  1. Οταν οι Τουρκοι απειλουσαν τις πετρελαικες με βυθιση των πλοιων πριν μερικα χρονια, που ηταν ο Τζεφρυς να στειλει τον 6ο στολο??? Γιατι αερολογιες μιλαει??? Αν τα εκαναν αυτα ο Σανταμ η ο Κανταφι θα τους μπουμπουνιζαν αμεσως!!! Ουτε οι Ιρανοι τολμαν να απειλουν εμπορικα η πετρελαικα των ΗΠΑ στο στενο του Κολπου. Αλλα εδω ο Ερντογαν ειναι αμολητος με ευθυνη των ΗΠΑ. Για ποιο φ35 μιλαει?? Οταν ειναι ξεπερασμενο το 2035??? Ραφαλ και παλι Ραφαλ! Οταν ο Καμμενος ηθελε Φ15 μεταχειρισμενα για Κυπρο που ηταν ο Τζεφρυς?? Αμεσως ανταποκριθηκαν οι Γαλλοι για μεταχειρισμενα με τεχνολογικα ανωτερο αεροσκαφος. Οταν θελει ΑΒ μεταχειρισμενα το ΠΝ γιατι δεν ανακατευεται ο Τζεφρυς?? Γιατι μονο εντολες παιρνει οπως ο Στολτεμπεργκ! Γιαυτο ειναι μεγαλη ευκαιρια να τους ριξουμε ακυρο επειδη αυτοι ηταν που αμολησαν την Τουρκια να κανει ο,τι γουσταρει στην περιοχη!!!

 31. Ναι το είδαμε τόσα χρόνια.
  Το μεγαλύτερο ψέμα έβερ ότι με εξοπλισμούς αγοράζουμε και συμμαχία.
  Ακόμα και ούτε ένα αμερικανικό όπλο να έχει μια χώρα, αν οι ΗΠΑ έχουν συμφέρον να την προστατέψουν θα την προστατέψουν. Από την άλλη και το100% των εξοπλισμών μιας χώρας να είναι αμερικάνικα, αν οι ΗΠΑ έχουν συμφέρον να μην την προστατέψουν, δεν θα το κάνουν.

 32. Καποιος ας ρωτησει τον Πρεσβη. Τοσες δεκαετιες, αγορασαμε αεροσκαφη, ελικοπτερα, Αντιαεροπορικα Patriot κτλ απο τις ΗΠΑ, τωρα θυμηθηκε την «στρατηγικη σχεση»???

  Φυκια και μεταξωτες κορδελες.

  Η μαλλον καλυτερα, προβληματικη αλουμινοτρατα, με χαμηλο επιπεδο επιβιωσιμοτητας, που παθαινει συνεχως βλαβες και χρειαζεται ρυμουλκο απο διπλα οταν βγει στη θαλασσα, μην τυχον και παθει βλαβη. Και κοστος 1 δις η μια.

  Οταν βαλουμε την υπογραφη, τοτε θα λεμε που τον ειδατε τον Παναη / Τζεφρι.

 33. «Η πρότασή μας είναι ακατανίκητη και δεν αφορά μόνο τις φρεγάτες αλλά ένα πλήρες πακέτο που κανείς ανταγωνιστής δεν έχει να φέρει»,

  Μας είπε ο ποδηλάτης.

  Τι δηλαδή? ότι οι ουσαίοι προσφέρουν 3 απο τις 4 αλουμινότρατες κατασκευασμένες στην έλλαδα?

  Το ίδιο ακριβώς προσφέρουν και οι γάλλοι.
  3 απο τις 4 φρεγάτες εδω (δώστε τα ναυπηγεία στο πριόβολο που κατέθεσε την καλύτερη πρόταση με διαφορά)
  και στρατηγικη σχεση/συμπαραγωγη με εταιρίες απο ολο το φασμα της ελληνικής βιομήχανιας
  (πριν ένα χρονο ακριβώς υπογράφτηκαν και συμφωνίες με μερικές απο αυτές)

  αναβάθμιση μέκο
  Και η γάλλοι την προσφέρουν με την εγγύηση της thales και μάλιστα σε ελληνικά ναυπηγεία.

  Τι ακριβώς ακαταμάχητο δίνουν οι ουσαίοι κύριε ποδηλάτη μας που δεν το δίνουν οι γάλλοι και με το παραπάνω?

  Οποιος υπογράψει για τις τράτες ας αρχίζει απο τώρα να προετοιμάζει την απολογία του στο ειδικό δικαστήριο
  που θα περάσει αργά η γρήγορα.
  Οσο για την κυβέρνηση γενικότερα δεν της δίνω πάνω απο 1 μήνα ζωής απο τη μέρα που θα υπογράψει για τις τράτες και θα υπονομέυσει έτσι την αμυντική ικανότητα της χώρας.
  Αποκλείετε να αντέξει πρόταση μομφής καθώς καραμaνλικοί και σαμαρικοί βουλευτές δεν προκειτε να χάσουν την μοναδική ευκαιρεία να τον τελειώσουν.
  Και μετά τους περιμένει το ειδικό δικαστήριο φυσικά που πρέπει να μας δικαιολογήσουν γιατί προτίμησαν την ελαττωματική τράτα με οριακά μικρότερο κόστος απο τις μπέλ και κυρίως γιατί δεν τόλμησαν να υπογράψουν και το σύμφωνο ελληνογαλλικής συμμαχίας που θα έφερνε η επιλογή των γαλλικών φρεγατών.

  https://www.navalnews.com/naval-news/2021/03/french-team-submits-new-strategic-package-offer-for-the-hellenic-navy/

 34. Και σε αυτούς που θα πούν (γιατί διακινείτε πολύ ο ισχυρισμός τελευταία) ότι δεν γίνετε να πάρουν 2 και κάτι δις για τα ραφαλ οι γαλλοι και 5 δις για το ναυτικο, δηλάδη 7 και πλέον δις, να τους υπενθυμίσω ότι τα τελευταία 30 χρόνια
  Οι αμερικανοί έχουν πάρει πάνω απο 20 δίς εξοπλισμους (170 φ16-32 απατσι, mlrs, c130. 45 texan, εκσυχρονισμους σε βαιπερ, εκσυχρονισμους των 50αριων προσφατα (με 700 εκρια παρακαλω) εκσυχρονισμους Παπα3, Ποσα δις για τους Πατριοτ, ΑΙΜ-120, jdam ,maverick, jsow , gbu, και η λιστα ειναι ατελειωτη ξεχναω αρκετά προφανως, σιγουρα στα 20 δις, οταν οι γαλλοι πηραν 50 μιραζ (ενα εκσυχρονισμο των 10 απο αυτα) και μερικους σκαλπ, μικα και εξοσετ (και αεροπορια και ναυτικο (σουπερ βητα) που δεν ξεπερασαν τα 5 δις με τίποτα.
  20 δις οι αμερικανοι λοιπον και 5 δις οι γαλλοι, και σε αυτη την αναλογια οι αμερικανοι δεν δωσαν ουτε ενα οπλο που να κανει τη διαφορα που δωσαν οι γαλλοι
  (σκαλπ+με δορυφορικα δεδομενα, μικα, εξοσετ,(ναυτικου και αεροποριας)
  και μετά οι αμερικανοί θα μας το παίξουν ριγμένοι?

  1. σωστος με μονη εξαιρεση τις Σουπερ Βητα που ειναι αγγλικες! Αρα με εξαιρεση τα ΡΑΦΑΛ τα τελευταια 30 χρονια οι Γαλλοι πηραν μονο τα 2 δις του πακετου =15 Μιραζ 2000 5, αναβαθμιση 10 Μιραζ 2000 και Σκαλπ/Εξοσετ. Γιαυτο θα παρουν και τα 5 δις των Μπελαρα.

 35. Πρέπει να ειναι ο μόνος ίσως και ο τελευταίος που εξακολουθει να μιλάει για MMCS..

  Ενδεχομενως και αυτός ως εμπορικός αντιπρόσωπος με σημαντική θεσμική ισχύ εχει τα συμφέροντα του.

  Ακόμη και η ONEX το γύρισε στις αξιολογες Ισπανικές
  (με Αμερικανικά συτηματα) F110
  καθώς αντελήφθησαν (επιτέλους) το αδιέξοδο του εγχειρήματος LCS

  Ο Κος Τζέφρι μιλάει αρκετά αλλα επι της ουσίας δεν λέει και τίποτα
  καθώς για το μόνο θέμα που θα μπορούσε αμεσα να καίγεται το Π.Ν
  με αμερικανική προέλευση δηλ. το πανίσχυρο A.Burke
  (ενεκεν των οποίων δέχθηκε να ασχοληθεί με τα προβληματικά LCS)
  ο κος πρέσβης απλά σιώπησε.

  Παράλογο αλλα όχι ανεξήγητο γιατί δεν προτείνει την ΑΜΕΣΗ συμμετοχή της Ελλάδας στο προγραμμα ναυπήγησης FFGX και με ελληνικά πλοια αφού αυτό ήδη ξεκινάει και αφορά ενα πλοίο αρκετά ισχυρότερο των αστείων LCS

  Επίσης για αλλη μια φορά τοποθέτησε τα F 35 αρκετά χρόνια μετά
  καθώς οι Αμερικανοί μαλλον θέλουν απερίσπαστο χρόνο υπολογίζοντας να έχουν τακτοποιήσει το πολλά θέματα τους μέχρι τότε με τους Τούρκους.

  Μέχρι τότε ειναι σίγουρο ότι οι Αμερικανοί δεν θέλουν να ωθήσουν εκ νέου τους φίλτατους ανατολικούς γείτονες μας και εν ΝΑΤΟ «συμμαχους» περαιτέρω στα άκρα και σε άλλες εξοπλιστικές αγκαλιές.

  Άρα Κε πρέσβη συνεχίστε να ονειρεύεστε MMCS /LCS δεν σας παρεξηγούμε

  Το Π.Ν όμως εχει χαράξει ρότα για πανίσχυρη τεχνολογικά και οπλικά belhara
  σε βαριά Ελληνική διαμόρφωση δηλ ενα κανονικό πλοίο πολέμου με στρατηγικο εκτόπισμα και όχι για ελαφρά εξοπλισμένο περιπολικό παράκτιου στρατιωτικού τουρισμού.

  1. @Espada3
   Ο ποδηλάτης να πάρει το Playmobil ship του και να κάνει καμιά κρουαζιέρα πρώτα στη λίμνη Michigan… Τα κορόιδα τελείωσαν.

  2. @ Espada3

   Οταν εχει απεναντι του ανθρωπακια, φυσικο ειναι μεχρι τελευταια στιγμη να
   προσπαθει να καρπωθει τα περισσοτερα.
   Πολλα αδυνατα γινονται δυνατα σε αυτον τον τοπο, κανενας σεβασμος στη λογικη,
   ετσι λειτουργουμε στην νεοτερη ιστορια μας, πυλωνας σταθεροτητας για τα θελω των αλλων.
   Αν την σκαμπουλαρουμε απο το χαρακιρι που θελει να μας
   επιβαλλει ο κατα φαντασια συμμαχος, θα ειναι απο τα θελω καποιου αλλου.

 36. Εγώ συμφωνώ με τους ελάχιστους (δάχτυλα μιας παλάμης), που θέλουν τις MMSC
  OΜΩΣ:
  Nα χρηματοδοτηθούν από κεφάλαια της Ε,Ε για την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της και να
  ενταχθούν στο λιμενικό για παράκτιες περιπολίες στο Αιγαίο με σκοπό την καταπολέμηση του
  λαθρεμπορίου και την αποτροπή εισόδου παράνομων μεταναστών.

  Τον ρόλο αυτό μπορούν άνετα να τον υπηρετήσουν ,αφού σε τέτοιες επιχειρήσεις στην Καραιβική και Ν.Αμερική κυρίως χρησιμοποιούνταν.

  Μπορούν, παρότι Αλουμίνια, να τζαρτζάρουν άνετα την Τούρκικη Ακτοφυλακή, ενώ με τα Waterjets μπορούν
  να δημιουργήσουν πολλά απόνερα και να τους δημιουργήσουν προβλήματα πλευστότητας
  Πρέπει να ζητήσουμε όμως να τροποποιηθεί ο ΜΚ41 σε double quad pack, έτσι ώστε αντί για 32 Essm να μπορεί να φέρει 64 σωσίβια, έτσι ώστε σε περίπτωση ναυαγίων προκληθέντων από λαθρέμπορους να έχουν επάρκεια διάσωσης μέσου βεληνεκούς.
  Σε αυτήν την περίπτωση θα συζητούσαμε για 4+4 MMSC και 4 LCS ως ενδιάμεση λύση.

  Εννοείται τα κόστη απόκτησης και συντήρησης θα επιβάρυναν την Ε.Ε, ενώ θα υπήρχε πρόβλεψη για την παραχώρηση 10 +10 ρυμουλκών για ευνόητους λόγους
  Έτσι με μία κίνηση θα ήταν ευχαριστημένοι όλοι: Τζέφρυ, LM, Mπουμπούκος και Ε.Ε.

  Τέλος, για να έρθουν πιο οικονομικά τα πλοία, θα μπορούσε να τοποθετούνταν Tazer guns αντι για Lazer guns και αντί για Captas 2 ως συρόμενο Σόναρ, θα μπορούσε να φέρει συρόμενο Τρόλλαρ, γαι να τρολάρει τα υποβρύχια των γειτόνων
  Έτσι όταν οι λαθρέμποροι ρίναυαγοί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *