Ούτε και στο τραγικό ατύχημα με το Mirage 2000-5 και τον χαμό του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου έβαλαν μυαλό κάποιοι.

Ακούσαμε σαν πιθανές αιτίες για την πτώση του Mirage 2000-5, την υγρασία, την χαμηλή νέφωση, την απώλεια προσανατολισμού, την σωματική κόπωση, την μηχανική βλάβη αλλά και μάθαμε ότι τα μαχητικά Mirage 2000-5 διαθέτουν και ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΌΤΟ (!) ενώ αναφέρθηκε η πιθανότητα κατάρριψης με πύραυλο βεληνεκούς 70 μιλίων που εκτοξεύτηκε από υποβρύχιο!

ΝΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ!!!

Όλα στον βωμό της εφήμερης τηλεθέασης, στις αναλύσεις τηλε-καφενείου που προσβάλλουν όχι μόνο την νοημοσύνη και το νευρικό μας σύστημα αλλά πολύ περισσότερο, την οικογένεια, τα ορφανά του άτυχου σμηναγού και ολόκληρης της Π.Α. που πονά…

Της οικογένειας που πονά αλλά πρέπει να σφίξει τα δόντια, να αφήσει τα προσωπικά συναισθήματα έξω από το shelter και το cocκpit και να συνεχίσει να μάχεται με τον επαγγελματισμό και την συνέπεια που όλοι ξέρουμε, εντός και εκτός της πατρίδας.

Απλά απορούμε γιατί συνεχίζουν όλοι αυτοί για λίγα λεπτά τηλεθέασης ενώ ξέρουν πολύ καλά ότι κανένας δεν μπορεί να δώσει την παραμικρή απάντηση τώρα, παρά μόνο η ειδική επιτροπή  Εμπειρογνωμόνων που θα συσταθεί από την Π.Α. για την διερεύνηση των αιτίων της μοιραίας πτώσης του ελληνικού αεροσκάφους.

Απλά ελπίζουμε κάποια στιγμή η Π.Α. να αφουγκραστεί την πάνδημη αγάπη, σεβασμό και ενδιαφέρον της κοινωνίας για το προσωπικό και τα ιπτάμενα μέσα της και να αποφασίσει να δημοσιεύει από εδώ και στο εξής, τα πορίσματα διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων.

Καλό ταξίδι σμηναγέ στην γειτονιά των Αγγέλων…