Την περασμένη Παρασκευή, η Ολλανδία υπέγραψε την αποδοχή της πρότασης της Boeing, συνολικού κόστους $ 1,19 δισεκατομμυρίων, για την αναβάθμιση 28 AH-64D Apache στο επίπεδο AH-64E Guardian Apache, δηλαδή $ 42,5 εκατομμύρια ανά ελικόπτερο. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η αναβάθμιση του πρώτου ελικοπτέρου θα ξεκινήσει το 2021 και θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2022.

Τα 28 ολλανδικά AH-64D Apache ήδη βρίσκονται σε υπηρεσία 20 χρόνια και η Ολλανδία θέλει να τα διατηρήσει επιχειρησιακά έως το 2050. Εκτός από την απόκτηση νέων επιχειρησιακών δυνατοτήτων, η αναβάθμιση κρίθηκε ως επιβεβλημένη, δεδομένου ότι ο Αμερικανικός Στρατός, που είναι ο μεγαλύτερος χρήστης του ελικοπτέρου, σταματά, σταδιακά, να υποστηρίζει τα AH-64D, καθώς τα αναβαθμίζει στο νεότερο επίπεδο AH-64E. Συνεπώς το κόστος υποστήριξης των AH-64D αναμένεται να αυξηθεί στο άμεσο μέλλον.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα καλυφθεί μέσω πιστώσεων FMS (Foreign Military Sales), αναμένεται να είναι εκτεταμένο και θα αφορά την εγκατάσταση δομικών μερών της ατράκτου, του συστήματος μετάδοσης της κίνησης, των στροφείων, ενώ θα υπάρξουν και βελτιώσεις στους κινητήρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *