Μια σπουδαία επιτυχία με στόχο την έμπρακτη αναγνώριση του έργου που επιτελούν τα πληρώματα του Στόλου ήταν σημερινή έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τη πρόσθετη οικονομική ενίσχυση για τα στελέχη του ΠΝ που βρίσκονται εν πλω με μονάδες του Στόλου. Έπειτα από πολύμηνες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις επιτέλους εγκρίθηκε. Πρόκειται για ένα κονδύλι μόλις 19 εκατομμυρίων ευρώ με στόχο αφενός να αναγνωριστεί το έργο του προσωπικού του ΠΝ ως μια επιβράβευση και αφετέρου να ανακοπεί το μεγάλο κύμα παραιτήσεων.

 Όμως ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παραμονή των κρίσεων και ενώ πρόκειται για εξαγγελία του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξερράγη στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) παρουσία του Νίκου Παναγιωτόπουλου καθώς και του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) Νίκου Χαρδαλιά. Μάταια ο ΥΕΘΑ προσπάθησε να ηρεμήσει τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ εξηγώντας του πως πρόκειται για απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η αντίδραση του προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Δεν θα επεκταθούμε παραπάνω καθότι ειπώθηκαν βαριές κουβέντες. Το ζήτημα είναι γιατί ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιδρά με αυτόν τον απρεπή και αμετροεπή τρόπο.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε εισηγηθεί οικονομική ενίσχυση για τα στελέχη του ΠΝ που βρίσκονται μόνον σε ειδικές αποστολές όπως οι νατοϊκές και οι διασυμμαχικές υποχρεώσεις. Αντιθέτως η ηγεσία του ΠΝ πρότεινε μια οικονομική ενίσχυση για το σύνολο του προσωπικού που είναι εν πλω και υπηρετεί σε πλοία και μονάδες του Αρχηγείου Στόλου. Τελικώς ο πρωθυπουργός αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος της ηγεσίας του ΠΝ και ενέκρινε την εισήγηση της. Άλλωστε είναι μια απόφαση με μοναδικό κερδισμένο το προσωπικό και τα πληρώματα του Στόλου. Τα στελέχη που βρίσκονται και είναι ταγμένα στη πρώτη γραμμή.