Από τη Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου, έως την Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου,  πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του 6ου Ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου Διοικητών Αεροπαβατικών Δυνάμεων.

Το συνέδριο διοργανώθηκε με μέριμνα της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών «ΕΛ ΑΛΑΜΕΪΝ», υπό την αιγίδα της Ι Μεραρχίας Πεζικού «ΣΜΥΡΝΗ», στην έδρα του Γ’ Σώματος Στρατού «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν αντιπροσωπείες από κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Πολωνία και η Ισπανία.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι Διοικητές της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ, της Ι ΜΠ, της 1ης ΤΑΞ ΚΔ- ΑΛ, της 13ης Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (13 ΔΕΕ), της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (71 Α/Μ ΤΑΞ), του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) και εκπρόσωποι του ΓΕΣ, του ΓΕΑ, 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) και του 865 Τάγματος Εναέριου Εφοδιασμού (ΤΕΝΕΦ).

Στο συνέδριο αναδείχθηκε μεταξύ άλλων, η αξία της Διοίκησης και Έλεγχου στις αεραποβατικές επιχειρήσεις, η ανάγκη για  όσο το δυνατόν ευρύτερη τυποποίηση των ενεργειών, καθώς και η αποδοτικότερη ενσωμάτωση των επιμέρους εθνικών δυνάμεων σε μια πολυεθνική επιχείρηση.

Τέλος, παρουσιάσθηκαν θέματα αεραποβατικών επιχειρήσεων και δυνατότητες συμμετεχόντων Σχηματισμών, ενώ στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε  επεξεργασία των Βασικών Οδηγιών Επιχειρήσεων (ΒΟΕ) αεραποβατικών επιχειρήσεων, οι οποίες θα υποβληθούν στο ΝΑΤΟ για περαιτέρω ενέργειες.