Η Νότιος Κορέα ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τη διαδικασία επιλογής των κατευθυνόμενων βομβών, τα οποία θα πιστοποιηθούν στο υπό ανάπτυξη μαχητικό αεροσκάφος KF-X. Οι κατευθυνόμενες βόμβες που επιλέχθηκαν είναι: GBU-12 Paveway II, GBU-31/38 Joint Direct Attack Munition (JDAM), GBU-54/56 λέιζερ JDAM, GBU-39/B Small Diameter Bomb (SDB) και Wind Corrected Munitions Dispenser (WCMD) CBU‐105. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη η Νότιος Κορέα έχει επιλέξει να πιστοποιήσει τα βλήματα αερομαχίας Meteor και IRIS-T, μεγάλου και μικρού βεληνεκούς αντίστοιχα.

Στο πρόγραμμα KF-X συμμετέχει και η Ινδονησία, σε ποσοστό 20%. Η πρώτη πτήση του πρωτότυπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο μισό του 2022, ενώ η παραγωγή του αεροσκάφους αναμένεται να ξεκινήσει το 2026. Στόχος, σε πρώτη φάση, η παραγωγή 168 KF-X, 120 για τη Νότιο Κορέα και 48 για την Ινδονησία. Το KF-X χαρακτηρίζεται ως αεροσκάφος «4,5 γενιάς», ικανό να αναβαθμιστεί με στοιχεία και χαρακτηριστικά stealth εάν αυτό χρειαστεί ή απαιτηθεί. Το κόστος του προγράμματος αναμένεται να φτάσει τα $ 7,8 δισεκατομμύρια.

Comments

  1. Η Ινδονησία παρουσιάζει αδυναμία οικονομικής συμμετοχής. Μην δούμε καμμία Τουρκία να μπαίνει στο πρόγραμμα, έχει εμπειρία με τους Κορεάτες σε άλλα προγράμματα, βλέπετε !

    1. Γενικά δεν αποκλείεται να συμβεί αυτό, εξαρτάτε όμως και απο το πόσο κορεατικό θα είναι το αεροσκάφος. Αν υπάρχουν υποσυστήματα η εξαρτήματα απο Αμερική η Ευρώπη, ίσως να μην είναι τόσο εύκολο να συμμετέχουν αφού είναι σχεδόν 100% σίγουρα ότι θα υπάρξουν αντιρρήσεις. Όχι μόνο για πολιτικούς αλλά και για οικονομικούς λόγους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *