Τα τελευταία τρία (3) Su-35S παραδόθηκαν στη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας. Με την παράδοση των τριών (3) αεροσκαφών ολοκληρώθηκε το πενταετές πρόγραμμα για την προμήθεια 50 Su-35S, τα οποία οι Ρώσοι χαρακτηρίζουν ως αεροσκάφη 4++ γενιάς. Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι εντός του 2020 ή τις αρχές του 2021 θα υπογραφεί νέα σύμβαση για την προμήθεια επιπλέον Su-35S βελτιωμένης έκδοσης με ισχυρότερο κινητήρα, ικανότερο ραντάρ και ηλεκτρονικά.

Comments

 1. Αξιόλογο αεροσκάφος, με άριστες κινηματικές ικανότητες κι άκρως εξελίξιμα οπλικά και ηλεκτρονικά συστήματα. Το θεωρώ αντίστοιχο του rafale.

  1. Η ευελιξία και ικανότητα του να στρέψει την μύτη -nose pointing capabilty- ανα πάσα στιγμή σε οποία κατεύθυνση θέλει ο πιλότος είναι σε αυτή την «weight class» μέχρι στιγμής άπιαστες επιδόσεις για όλα τα υπόλοιπα μαχητικά σειριακής παραγωγής στην αγορά.
   Αν θυμάμαι σωστά, είναι το μοναδικό που δεν κάνει συμβιβασμούς σε αυτό το σημείο, παρά που έχει ανάλογες δυνατότητες HOBS για εκτόξευση πυραύλων και με σκοπευτικό επι κάσκας όπως τα άλλα σύγχρονα και εκσυγχρονισμένα μαχητικά.

 2. Είναι πιθανώς ισάξιο αν όχι ελαφρώς καλύτερο.
  Το Ινστιτούτο Tikhomirov έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με το ραντάρ NIIP L-band AESA το οποίο έχει τρομακτικές ιδιότητες δουλεύοντας στην L-band και σε συνδυασμό με τις κινηματικές δυνατότητες και το υψηλό φορτίο οπλισμού το κάνουν πολύ ισχυρό όπλο.

 3. Κινηματικές επιδόσεις κορυφαίες, άλλα ηλεκτρονικά for the festivals (πανηγύρια).Είναι 20 χρόνια πίσω και μια τρίχα από τα @@ του Rafale , να τα λέμε αυτά.Οι Ρώσοι είναι 20-30 χρόνια πίσω από τους Αμερικανούς κυρίως αλλά και τους Γαλλους.Οι ρωσολαγνοι να το αποδεχθούν δεν είναι καλό…Δείτε μόνο αξιοπιστία κινητήρων, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο.

  1. Οι Ρώσοι δεν διαφημίζουν ότι δεν διαθέτουν προς πώληση στην διεθνή αγορά. Δεν νιώθουν την ανάγκη να προκαλέσουν δέος με φανφάρες κι εντυπωσιασμούς, αλλά λειτουργούν υπογείως και στο πεδίο της μάχης εκπλήσσουν δυσάρεστα τον εχθρό. Μπορεί να έχουν μείνει με τα lada (τα έχει πάρει η Ρενώ κι αυτά) αλλά σε στρατιωτική τεχνολογία είναι μακράν. Δεν πας στο διάστημα με ηλεκτρονικά για τα πανηγύρια, ούτε τυφλώνεις το ΑΒ Donald Cook…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *