Η αμερικανική Lockheed Martin ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές του τακτικού βλήματος μεγάλου βεληνεκούς, που αναπτύσσει στο πλαίσιο του προγράμματος PrSM (Precision Strike Missile) του Αμερικανικού Στρατού. Οι βολές έγιναν από ρουκετοβόλο Μ-142 HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) και σε απόσταση 85 χιλιομέτρων.

Το πρόγραμμα PrSΜ αφορά στην ανάπτυξη ενός βλήματος-αντικαταστάτη των ATACMS, μέγιστου βεληνεκούς 300-500 χιλιομέτρων και ικανότητα εκτόξευσης από τα ρουκετοβόλα M-270A1 MLRS  (Multiple Launch Rocket System) και M-142 HIMARS. Κάθε κάλαθος ρουκετών θα ενσωματώνει δύο βλήματα, αντί ενός ATACMS, άρα κάθε MLRS θα ενσωματώνει τέσσερα βλήματα και κάθε HIMARS δύο βλήματα.

Να υπενθυμίζουμε ότι στα τέλη Μαρτίου του 2020 ο Αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μην χρηματοδοτήσει άλλο την Raytheon, στο πλαίσιο του προγράμματος πυροβολικού PrSM, μια απόφαση που αφήνει τη Lockheed Martin ως τη μόνη συμμετέχουσα εταιρία στο πρόγραμμα. Η σχετική απόφαση πάρθηκε μετά την αδυναμία της Raytheon να πραγματοποιήσει πτητική δοκιμή της πρότασης της (DeepStrike), λόγω τεχνικών θεμάτων, όπως ανακοίνωσε η Raytheon.