Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Tactical Report» η Σαουδική Αραβία έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για την τοπική παραγωγή και ένταξη σε υπηρεσία του νέου νοτιοκορεατικού συστήματος εγγύς αντιαεροπορικής άμυνας K30 Biho II και ότι οι δοκιμές επί σαουδαραβικού εδάφους έχουν ολοκληρωθεί. Είχε προηγηθεί, τον Ιούνιο του 2019, η υπογραφή Μνημονίου Συμφωνίας μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Hanwha Defense για τη δημιουργία της κοινοπραξίας SAMI-Hanwha Munitions Systems (SAMI : Saudi Arabian Military Industries). Η πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαιώθηκε τον Φεβρουάριο του 2021.

Το K30 Biho II αναπτύχθηκε ως αντικαταστάτης των M-167 Vulcan (Κ263Α3 σε υπηρεσία από τη Νότιο Κορέα, τεθωρακισμένο όχημα K200 με πυροβόλο Gatling M61 Vulcan) και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση «EDEX 2018». Ενσωματώνει ένα πυροβόλο των 30 ή των 40 χιλιοστών και διπλό ή τετραπλό εκτοξευτή αντιαεροπορικών βλημάτων πολύ μικρού ή μικρού βεληνεκούς σε τροχοφόρο όχημα Tigon (8 x 8) ή σε ερπυστριοφόρο AS21 Redback. Και τα δύο πυροβόλα μπορούν να εκτοξεύσουν πυρομαχικά πυροδότησης στον αέρα (ABM : AirBurst Munitions).

Οι επιλογές των αντιαεροπορικών βλημάτων είναι τα βρετανικά Javeline ή Starburst, σε διαμόρφωση δύο βλημάτων μέγιστου βεληνεκούς 7 χιλιομέτρων, τα γαλλικά Mistral, σε διαμόρφωση δύο βλημάτων μέγιστου βεληνεκούς 6 χιλιομέτρων, τα αμερικανικά AIM-9X Sidewinder, σε διαμόρφωση τεσσάρων βλημάτων μέγιστου βεληνεκούς άνω των 10 χιλιομέτρων (στην έκδοση εκτόξευσης από το έδαφος) και τα ευρωπαϊκά CAMM (Common Anti-Air Modular Missile) σε διαμόρφωση δύο ή τεσσάρων βλημάτων μέγιστου βεληνεκούς 25 περίπου χιλιομέτρων. Το όχημα, εκτός της εργοστασιακής του θωράκισης, μπορεί να εφοδιαστεί και με επιπλέον θωράκιση, αν και εφόσον το επιθυμεί ο πελάτης.

Το όχημα ενσωματώνει πετρελαιοκινητήρα μέγιστης ισχύος 525 ίππων και σύστημα μετάδοσης της κίνησης ελεγχόμενο ηλεκτρονικά. Απαιτεί τρία άτομα πλήρωμα (οδηγός, πυροβολητής, αρχηγός) και εκτός από αντιαεροπορικό σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σύστημα υποστήριξης Πεζικού με πυρά από το κύριο πυροβόλο. Η δράση του K30 Biho II είναι ανεξάρτητη καθώς ο πύργος ενσωματώνει ραντάρ ιχνήλασης στόχων μέγιστου βεληνεκούς 15 χιλιομέτρων και ραντάρ επιτήρησης, τεχνολογίας AESA, μέγιστου βεληνεκούς 35 χιλιομέτρων.