Οι υβριδικές απειλές που αποτελούν μέρος των σύγχρονων στρατιωτικών επιχειρήσεων βρίσκονται σε διαρκή παρακολούθηση από τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή. Το ΓΕΣ καταβάλει διαρκείς προσπάθειες για τη βελτίωση του υφιστάμενου μηχανισμού αντιμετώπισης υβριδικών απειλών με γνώμονα τα διεθνή στάνταρ και τα διδάγματα από τις νατοϊκές επιχειρήσεις.  Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν από τη 5η σύνοδο Αρχηγών Ευρωπαϊκών Χερσαίων Δυνάμεων.

Το διάστημα, από τη Δευτέρα 17 έως την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, συμμετείχε στην 5η Σύνοδο Αρχηγών Ευρωπαϊκών Χερσαίων Δυνάμεων (Fifth Forum of Commanders of European Land Forces), η οποία διεξήχθη στο Graz, της Αυστρίας. Στη Σύνοδο, συμμετείχαν οι Αρχηγοί των Χερσαίων Δυνάμεων από 30 ευρωπαϊκές χώρες και αντικείμενό της αποτέλεσε ο «Υβριδικός Πόλεμος», ως μία νέα μορφή σύγκρουσης.

Η διεξαγωγή της 5ης Συνόδου Αρχηγών Ευρωπαϊκών Χερσαίων Δυνάμεων, συνέβαλε σημαντικά στην:

– Αύξηση της συναντίληψης, στην αντιμετώπιση της κοινής απειλής, του Υβριδικού Πολέμου.

– Ενημέρωση επί των τελευταίων εξελίξεων, σχετικά με το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου.

– Αξιοποίηση των συμπερασμάτων των εργασιών, αναφορικά με τα διδάγματα, τη σημασία και τις στρατιωτικές ικανότητες αντιμετώπισης του Υβριδικού Πολέμου στον ευρωπαϊκό χώρο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *