Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας είναι ο κύριος παράγοντας που υποστηρίζει την παγκόσμια σταθερότητα στον κόσμο σήμερα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS. Ο Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι οι διμερείς σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και του Πεκίνου έχουν φθάσει σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα.

«Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται σ’ ένα νέο πρωτοφανές επίπεδο και έχουν γίνει σημαντικός παράγοντας υποστήριξης της παγκόσμιας σταθερότητας ενόψει των αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων στον κόσμο», μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο δήλωση του Σοϊγκού σε τηλεγράφημά του προς τον Ζανγκ Γιουσία, αντιπρόεδρο της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Κίνας και στενό σύμμαχο του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης του Πεκίνου Γουάνγκ Γι είχε συναντηθεί με τον περασμένο μήνα στη Μόσχα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν ενώ ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα επισκεφθεί σύντομα, την ερχόμενη εβδομάδα τη Ρωσία για μια συνάντηση κορυφής με τον Πούτιν, δήλωσε στο Reuters πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα.