Ήταν ηχηρή η παρέμβαση της Ρωσίας αμέσως μετά το δημοψήφισμα στα Σκόπια και δήλωσε την «παρουσία» της όχι μόνο στη γειτονική χώρα, αλλά και στην Βαλκανική.

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ για το HELLAS JOURNAL

Επίσης, δεν είναι καθόλου τυχαίο περιστατικό η χθεσινή συνάντηση του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν με τον ομόλογό του της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς, οι οποίοι-σύμφωνα με επίσημη δήλωση-συζήτησαν:

-Την κατάσταση στα Βαλκάνια

-Την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και στα Μετόχια

-Την κατάσταση στα Σκόπια, στην Βοσνία και την Ερζεγοβίνη.

Προκάλεσε εντύπωση η δήλωση του κ. Βούτσιτς, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας έκανε «μερικές προγνώσεις» για διεθνή ζητήματα, οι οποίες-όπως τόνισε-έχουν μεγάλη σημασία για τη χώρα του. Για «να μπορούμε», συνέχισε, «να δούμε μελλοντικά την θέση (της Σερβίας) στον κόσμο».

Είναι φανερό ότι μίλησαν για τις μελλοντικές συμμαχίες στη Βαλκανική, όπου βρίσκονται απέναντι-όπως τις «καλές» μέρες του Ψυχρού Πολέμου-η Ρωσία και η Αμερική.

Μετά το αποτυχημένο δημοψήφισμα, που χάρισε φτερά στις εθνικιστικές δυνάμεις των Βαλκανίων, η Ρωσία διαπιστώνει ότι παραμένει στο στρατηγικό πεδίο της περιοχής μας, καθώς θεωρεί-όπως φαίνεται από τη σχετική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών-ότι οι ψηφοφόροι στα Σκόπια απέρριψαν τον δυτικό προσανατολισμό της χώρας. Από μία άποψη έχει δίκιο, αν και δεν μπορεί να κάνει κάποιος αναλύσεις στη βάση της αρνητικής ψήφου.

Με όρους Δημοκρατίας δεν μπορούμε να βάλουμε το χέρι στη φωτιά και να πούμε ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Και στην περίπτωση των Σκοπίων, υπερισχύει η «λογική» του …Χότζα: Έχουν όλοι δίκιο, και όλοι άδικο.

Θεωρώ ότι ειδικά η Ευρώπη αντιμετώπισε τους Σκοπιανούς ψηφοφόρους ως ένα μηδενικό. Έστειλε υψηλόβαθμους αξιωματούχους, όχι για να πείσουν με επιχειρήματα το λαό, αλλά για να εκβιάσουν και να απειλήσουν τους πολίτες. Για πολλοστή φορά είχαμε πει πως «εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε». Και αποδείχθηκε.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή τον βαθμό παρέμβασης του κ. Πούτιν, ούτε αν είχε την παραμικρή δυνατότητα να αλλάξει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι πως οι Δυτικοί έστειλαν «στρατό» επισήμων και ανεπισήμων κομισάριων για να φοβίσουν τον λαό των Σκοπίων. Και την περασμένη Κυριακή έφαγαν τεράστιο μπάτσο.

Σε μία περίοδο όπου κυριαρχεί ο Ντόναλντ Τραμπ και οι ακροδεξιοί της Ευρώπης, οι λαοί δεν εκβιάζονται διότι πιστεύουν πως υπάρχει εναλλακτική λύση. Αρκετοί αξιωματούχοι και αναλυτές επιμένουν ότι στις ευρωεκλογές θα τρίβουμε τα μάτια μας από την άνοδο των ακροδεξιών. Ας ευχηθούμε ότι θα αποτύχουν όλες οι προβλέψεις…

Όμως, οι νεοφιλελεύθεροι και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, πρέπει να ξυπνήσουν. Και να σταματήσουν να κουνάνε το δάκτυλο στους λαούς. Ακόμα και μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα δικτατορικά μνημόνια, συνεχίζουν να θέτουν εμπόδια και να μην αφήνουν ήσυχη τη χώρα να πάρει το δρόμο της. Πως πρέπει να το εκλάβουν αυτό οι Έλληνες πολίτες; Όπως αρμόζει στους εκβιαστές φυσικά. Και μετά σου λένε ότι όσοι αντιδρούν είναι «ψεκασμένοι» και «εθνικιστές». Η Ευρώπη έχει πάρει λάθος δρόμο από καιρό. Και ο νέος δρόμος οδηγεί στη διάλυση.

Οι Ρώσοι ξέρουν να παίζουν το γεωπολιτικό παιγνίδι και να κερδίζουν. Σε αντίθεση, οι Ευρωπαίοι είναι ανύπαρκτοι, και η Αμερική κλονίζεται από τα σκάνδαλα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και τις υποψίες για τη σχέση του με τον Πούτιν. Η έρευνα, αν δεν εκτροχιαστεί, μπορεί να αποδείξει ότι η εκλογή του κ. Τραμπ οφείλεται στο μακρύ χέρι της Μόσχας.

Η αντιπαράθεση της Δύσης με τη Ρωσία δεν είναι ένας εύκολος αγώνας. Ο Πούτιν είναι αλεπού και οι Δυτικοί αρνιά. Τα «γεράκια» της Ουάσιγκτον δεν έχουν βρει ακόμα τον βηματισμό τους, ενώ ο πρόεδρος της Ρωσίας συνεχίζει τις «μεταγραφές». Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία του το σπάσιμο της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ με τη φυγή της Τουρκίας, η οποία εξελίχθηκε σε πειθήνιο όργανο της Μόσχας. Μίας Τουρκίας, η οποία ελέγχει τα μέσα ενημέρωσης στα Σκόπια και η οποία κτίζει μανιωδώς τζαμιά, και πληρώνει τα δάνεια των φτωχών.

Οι γραφειοκράτες των Βρυξελών και του Βερολίνου έχουν ανύπαρκτη παρουσία και φημίζονται για τις απειλές και τους εκβιασμούς των λαών. Οι Δυτικοί πρέπει να μελετήσουν την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Και εύκολα θα αντιληφθούν τα επικίνδυνα σχέδια του Πούτιν για την περιοχή μας…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οι υποστηρικτές του «ξανθού γένους» και του «ξανθού ηγέτη» να μην κρύβουν ότι μία από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ήταν η Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν…

ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL