Οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιδιώκουν να αποκτήσουν νομική κάλυψη στην περίπτωση της ανταπόδοσης κυβερνοεπιθέσεων, είτε μέσω ψηφιακής επίθεσης στην ηλεκτρονική υποδομή του δράστη, είτε μέσω συμβατικής δράσης για τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών. Αυτό προκύπτει από την επίσημη αλληλογραφία μεταξύ των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων και των νομικών υπηρεσιών του Γερμανικού Κράτους.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που συζητείται, σε τόσο υψηλό επίπεδο, η αλλαγή τακτικής απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις. Μέχρι τώρα η γερμανική νομοθεσία δεν επιτρέπει, αλλά ούτε απαγορεύει την ανταπόδοση των κυβερνοεπιθέσεων. Αλλά η ισχύουσα πρακτική είναι η παθητική αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων, δηλαδή η προστασίας της ηλεκτρονικής περιουσίας και υποδομής των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτό το νομικό κενό αναμένεται να καλυφθεί, τουλάχιστον αυτό θέλουν οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις, ξεκαθαρίζοντας σαφώς ότι οι αρχές ηλεκτρονικής ασφαλείας των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων θα μπορούν να ανταποδίδουν τις κυβερνοεπιθέσεις με κυβερνοεπίθεση ή με συμβατική επέμβαση για τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών. Άλλωστε, σύμφωνα με τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών, οι κυβερνοεπιθέσεις θεωρούνται «ένοπλες επιθέσεις» άρα δικαιολογούν την αντίδραση με στρατιωτικά μέσα.