Σύμφωνα με δημοσιεύματα που δημοσιεύονται στον ιστότοπο Rappler, οι Φιλιππίνες θα παραγγείλουν δύο νέες κορβέτες κλάσης της Pohang από το Νοτιοκορεατικό ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries (HHI), ενώ η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας σχεδιάζει να δωρίσει δύο κορβέτες κατηγορίας Pohang ως αντάλλαγμα, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας των Φιλιππίνων, Ντέλφιν Λορεντζάνα.

Η κορβέτα της κλάσης Pohang είναι μια κατηγορία κορβέτες γενικής χρήσης που επιχειρούν με το ΠΝ της Ν.Κορέας. Συνολικά 24 πλοία ναυπηγήθηκαν για λογαριασμό του Κορεατικού ΠΝ. Οι αποστολές που μπορούν να αναλάβουν είναι παράκτια περιπολία, αγώνα επιφανείας, και παράκτιο ανθυποβρυχιακό αγώνα για την ασφάλεια ναυτικών εγκαταστάσεων.

Η κορβέτα του Pohang έχει μήκος 88,3 μ., πλάτος 10 μ. και βύθισμα 3 μ. Το εκτόπισμα του πλοίου είναι 1.200t. Το σκάφος έχει μέγιστη ταχύτητα 32kt και το πληρωμά του είναι 90 άτομα.

Ο οπλισμός του πλοίου αποτελείται από δύο συμπαγή ναυτικά πιστόλια Oto Melara 76 mm / 62, δύο Otobreda 40 mm L / 70, δύο τριπλοί εκτοξευτήρες τορπιλών Mk. 32, έξι πολυβόλα M2HB Browning .50 και δύο βάσεις για βόμβες βυθού Mk.9. Το σκάφος έχει επίσης τη δυνατότητα άμεσης εγκατάστασης βλημάτων VSHORAD, εφόσον οι κατάσταση το απαιτεί.