Σε δηλώσεις του ο Ναύαρχος Mike Gilday, Διοικητής της Διοίκησης Ναυτικών Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Ναυτικού, αποκάλυψε τις εξοπλιστικές προτεραιότητες του Όπλου μέχρι το 2040. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αμερικανός Ναύαρχος, πρώτη προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη και ένταξη σε υπηρεσία των νέων μαχητικών αεροσκαφών NGAD (Next Generation Air Dominance), δεύτερη είναι η ανάπτυξη και ένταξη των νέων αντιτορπιλικών DDG(X) και τρίτη προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη και ένταξη των νέων υποβρυχίων SSN(X).

Σύμφωνα με τον ισχύοντα προγραμματισμό του Αμερικανικού Ναυτικού, τα νέα μαχητικά αεροσκάφη NGAD θα αρχίσουν να παραγγέλνονται στα τέλη της δεκαετίας του 2020 και να εντάσσονται σε υπηρεσία τη δεκαετία του 2030, ενώ το πρώτο συμβόλαιο απόκτησης των νέων αντιτορπιλικών DDG(X) θα υπογραφεί το 2030 (η αρχική εκτίμηση ήταν για το 2028) και η ένταξη τους σε υπηρεσία θα γίνει στα μέσα της δεκαετίας του 2030 περίπου. Η ένταξη σε υπηρεσία των νέων υποβρυχίων SSN(X) έχει προγραμματιστεί εντός της δεκαετίας του 2030.

Εκτός του NGAD το Αμερικανικό Ναυτικό σχεδιάζει και την απόκτηση των μη-επανδρωμένων αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού MQ-25A Stingray, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα F/A-18F Super Hornet, σε ρόλο ανεφοδιασμού. Η Αρχική Επιχειρησιακή Ικανότητα των MQ-25A Stingray έχει προγραμματιστεί για το2025. Το πρόγραμμα κρίνεται ως «υψηλής προτεραιότητας» για το Αμερικανικό Ναυτικό, καθώς θα «απελευθερώσει» μαχητικά αεροσκάφη F/A-18F Super Hornet για επιχειρησιακές αποστολές.