Η Ιταλία έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα προϋπολογισμού με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για εξοπλιστικά προγράμματα (συστήματα και τιμές), τα οποία θα υλοποιήσει το 2023 και έως το 2025.

Ψηλά στη λίστα βρίσκεται το πρόγραμμα προμήθεια 21 συστημάτων πυροβολικού M-142 HIMARS (High Mobility Artillery Rocket Systems), ανταλλακτικών και πυρομαχικών, με προϋπολογισμένο κόστος € 960 εκατομμύρια.

Τα έγγραφα αναφέρουν επίσης και το πρόγραμμα προμήθειας 133 αρμάτων μάχης Leopard-2A8, ανταλλακτικών και πυρομαχικών (έχει ήδη ανακοινωθεί), με παραδόσεις μέχρι το 2037 και προϋπολογισμό € 4 δισεκατομμύρια.

Ένα άλλο σημαντικό πρόγραμμα αφορά την προμήθεια νέου τεθωρακισμένου οχήματος μάχης, για την αντικατάσταση των εν υπηρεσία Dardo, με προϋπολογισμό € 15 δισεκατομμύρια (οχήματα, ανταλλακτικά, πυρομαχικά) και χρόνο υλοποίησης 14 χρόνια. Το έγγραφο δεν αναφέρει αν το νέο όχημα θα είναι ιταλικής σχεδίασης ή όχι, αλλά αναφέρει ότι η ιταλική αμυντική βιομηχανία θα πρέπει να εμπλακεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Περί τα € 76 εκατομμύρια θα δαπανήσει η Ιταλία στην ανάπτυξη τεχνολογίας σμήνωσης UAV, ενώ € 271 εκατομμύρια θα δαπανηθούν για το πρόγραμμα νέου μαχητικού GCAP (Global Combat Air Program), στο οποίο η Ιταλία συμμετέχει μαζί με τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιαπωνία. Για το πρόγραμμα η Ιταλία θα δαπανήσει € 7,77 δισεκατομμύρια έως το 2037.