Οι Έλληνες εθελοντές έφεδροι της Ομάδας Αναγνωρίσεως της ΛΕΦΕΔ μας έκαναν για άλλη μια φορά υπερήφανους κατακτώντας το Αργυρό μετάλλιο στην άσκηση Cambrian Patrol 2019 του Βρετανικού Στρατού. Η άσκηση Cambrian Patrol αποτελεί ίσως την δυσκολότερη άσκηση περιπόλων καθώς σε αυτήν συμμετέχουν μεταξύ άλλων και επαγγελματίες των ειδικών δυνάμεων. Ενδεικτικά φέτος οι εθελοντές έφεδροι της ΛΕΦΕΔ είχαν να αντιμετωπίσουν μεταξύ άλλων ομάδα της Λεγεώνας των ξένων (13e demi-brigade de légion étrangère) και ομάδα της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ West Point οι οποίες επίσης κατέκτησαν Αργυρό μετάλλιο.

Η ομάδα των Εθελοντών Εφέδρων διαγωνίστηκε στην άσκηση CAMBRIAN PATROL του Βρετανικού στρατού και αξίζει να παραθέσουμε ορισμένα στοιχεία που έχουν την δική τους μοναδική σημασία. Η ομάδα συγκροτήθηκε από:


ΠΕΡΙΠΟΛΑΡΧΗΣ Νικόλαος ΕΦ Ανθυπολοχαγός Πεζικού Ειδικών Δυνάμεων 45 ετών
ΒΟΗΘΟΣ ΠΕΡΙΠΟΛΑΡΧΗ Γεώργος ΕΦ Λοχίας Πεζικού 41 ετών
ΜΕΛΟΣ Κωνσταντίνος ΕΦ Ανθυπολοχαγός Πεζικού 30 ετών
ΜΕΛΟΣ Βασίλειος ΕΦ Στρατιώτης Υγειονομικού Σώματος Ιατρός 41 ετών
ΜΕΛΟΣ Στυλιανός ΕΦ Στρατιώτης Πυροβολικού 37 ετών
ΜΕΛΟΣ Σταύρος ΕΦ Στρατιώτης Πεζικού Ειδικών Δυνάμεων
33 ετών
ΜΕΛΟΣ Κωνσταντίνος ΕΦ Στρατιώτης Πεζικού Ειδικών Δυνάμεων 33 ετών
ΜΕΛΟΣ Χρήστος ΕΦ Ναύτης Πολεμικό Ναυτικό 52 ετών.

Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι τα 40 έτη ,αποτελούμενη από άνδρες Όπλων και Σωμάτων,η εκπαίδευση που έλαβαν κατά την θητεία τους γνωστή,η συντήρηση και μετεκπαίδευση τους από την Ελληνική Πολιτεία επίσης γνωστή.


Κι όμως είναι εκεί και συναγωνίζονται έχοντας τις προηγούμενες χρονιές πολύ σημαντικές επιτυχίες απέναντι σε ,επαγγελματίες στρατιωτικούς Ειδικών Δυνάμεων από τους πιο ισχυρούς στρατούς σε μια από τις πιο απαιτητικές ασκήσεις Παγκοσμίως.


Πως τα καταφέρνουν; Πως είναι δυνατόν να τα καταφέρνουν:


Η απορία για χρόνια στα μάτια των Στρατιωτικών που οργανώνουν ή διαγωνίζονται στην άσκηση, ποιοι είναι τελικά αυτοί οι Έλληνες τι ακριβώς είναι και αφού είναι σε τέτοια κατάσταση οι 40άρηδες Έφεδροι πως είναι τότε ο τακτικός στρατός τους.

»ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΦΕΔΡΟΙ»
Η Λύση
Η Δύναμη Αποτροπής
Το παράδειγμα προς όλους τους Έλληνες για το τι μπορούμε να επιτύχουμε όταν είμαστε αποφασισμένοι.

Comments

  1. Απιστευτο.
    Σταθηκαν στα ισια απεναντι στους μαθητες του Γουεστ Πόιντ.
    Να τι μπορουν να κανουν ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ. Αυτοι πρεπει να καλουνται πολλες φορες το χρονο στο Στρατο για ασκησεις, και να λαμβανουν και μια καλη οικονομικη αποζημιωση για τον κοπο τους. Ο ΥΦΕΘΑ κ. Στεφανης εχει αντιληφθει ρπο πολλου την αξια αυτων τον ανδρων, και εχει ολη την καλη προθεση να τους αξιοποιησει, αλλα να δουμε αν οι πολιτικοι του το επιτρεψουν και αν του δωσουν τα λεφτα να το κανει…………..

  2. Ο κυριος Α/ΓΕΣ μαλλον θα πρεπει να αλλαξει κατι αμεσα. Θες στην εκπαιδευση,θες στη νοοτροπια διοτι οι μονιμοι εχουν καταντησει επιεικως Δ.Υ.

  3. Μπράβο τους ελπίζω να δούμε και ομάδες από μονάδες των ειδικών δυνάμεων του Ε.Σ σε αυτή την άσκηση.Οι Κύπριοι έλαβαν μέρος ξέρει κανείς;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *