Από τη πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι δασικές πυρκαγιές στη χώρα μας, η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της πατρίδας. Τόσο η μητροπολοτική ΛΕΦΕΔ με έδρα τη Θεσσαλονίκη όσο και τα παραρτήματα ανά την επικράτεια αναπτύχθηκαν τόσο για τη πρόληψη όσο και για τη κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών. Ειδικότερα, τμήμα εφέδρων της ΛΕΦΕΔ Θεσσαλονίκης μετέβη στην Αττική όπου επιχείρησε εκ του σύνεγγυς με τους Γάλλους πυροσβέστες.

Το τμήμα της ΛΕΦΕΔ αναπτύχθηκε τις πρωϊνές ώρες του Σαββάτου επιχειρώντας εντός του δάσους κατάσβεση με νερό σε συνεργασία με το προσωπικό και τα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ) αφού πρώτα παρουσιάστηκαν συντεταγμένα σε αξιωματικό της ΠΥ και ακολούθως μετέβησαν έπειτα από εντολή του ΠΣ στο σημείο που θα ενεργήσουν.

Οι άνδρες της ΛΕΦΕΔ ανέπτυξαν περί τα 600 μέτρα σωλήνες στη περιοχή της Ιπποκράτειου πολιτείας. Στενή και άκρως επιτυχημένη ήταν η συνεργασία μεταξύ του τμήματος της ΛΕΦΕΔ και τους Γάλλους πυροσβέστες, οι οποίοι διακρίθηκαν για την εξειδίκευση τους στις δασικές πυρκαγιές και τον εξοπλισμό τους.

Γάλλοι πυροσβέστες και Έλληνες έφεδροι σε μια ιστορική φωτογραφία!

Τόσο στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης όσο και σε άλλα μέρη της χώρας μας, έφεδροι της ΛΕΦΕΔ εκτέλεσαν με απόλυτη επιτυχία καθήκοντα επιτήρησης των δασών όντας σε ετοιμότητα άμεσης ανάληψης κατάσβεσης. Συγκεκριμένα, η ΛΕΦΕΔ Θεσσαλονίκης διέθεσε όχημα άμεσης επέμβασης το οποίο φέρει δεξαμενή νερού.

Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται έμπρακτα πως οι πολίτες – οπλίτες, οι έφεδροι της ΛΕΦΕΔ στέκονται δίπλα στη πολιτεία και τα Σώματα Ασφαλείας προσφέροντας ποικοιλοτρόπως τις υπηρεσίες τους. Ενδεικτικό είναι πως πολλοί συμπλίτες μας στάθηκαν δίπλα στους εφέδρους της ΛΕΦΕΔ προσφέροντας τους συνέχεια φαγόσιμα και είδη πρώτης ανάγκης όπως νερά.