Οι Χούτι, αντάρτες υποστηριζόμενοι από το Ιράν, που δρουν στην Υεμένη, έδωσαν στη δημοσιότητα video, σύμφωνα με το οποίο, στις 13 Οκτωβρίου, κατέστρεψαν ένα άρμα μάχης M-1A2S Abrams του Σαουδαραβικού Στρατού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Χούτι η καταστροφή του άρματος πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια επιδρομής τους σε σαουδαραβικό φυλάκιο στην πόλη Jizan, κοντά στα σύνορα με την Υεμένη.

Στο video (συλλογικό με διάφορα αποσπάσματα) φαίνεται οι Χούτι να καταστρέφουν το M-1A2S, αλλά και άλλους στόχους. Το video είναι διάρκειας 13:20 λεπτών, ενώ το πλήγμα στο άρμα φαίνεται στο 3:25 λεπτό. Από το πλήγμα το άρμα χάνει την ικανότητα του να κινηθεί. Το πλήρωμα προσπαθεί να διαφύγει, αλλά ένα μέλλος δεν τα καταφέρνει και χάνει τη ζωή του. Στη συνέχεια οι Χούτι βάζουν φωτιά στο άρμα.

Ο εμφύλιος πόλεμος στην Υεμένη ξέσπασε το 2014, όταν οι Χούτι και άλλες συμμαχικές δυνάμεις του πρώην Προέδρου Ali Abdullah Saleh, προσπάθησαν να καταλάβουν τη χώρα. Η σύγκρουση κορυφώθηκε το 2015 όταν η Σαουδική Αραβία και άλλα αραβικά κράτη πραγματοποίησαν αεροπορικά πλήγματα κατά των Χούτι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO