Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Διοικητής της Διοίκησης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB), İsmail Demir, αναφέρθηκε στην υπόθεση των S-400 και δήλωσε ότι «οι αμερικανικές ανησυχίες για τους S-400 είναι αδικαιολόγητες», επικαλούμενος το ότι το σύστημα Αναγνώρισης Φίλιου ή Εχθρού των S-400 θα είναι τουρκικής προέλευσης, άρα συμβατό με το ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα ο Demir είπε χαρακτηριστικά: «Εγγυόμαστε το σύστημα IFF για τους S-400. Μιλήσαμε στους Ρώσους και τους Αμερικανούς. Θα κατασκευάσουμε το IFF εμείς. Αυτό το σύστημα δεν θα το μοιραστούμε με τη Ρωσία ή κάποιος άλλο. Είναι εθνικό ζήτημα. Είναι ζήτημα εθνικής ασφαλείας και δεν θα το μοιραστούμε με κανέναν. Το IFF δεν είναι πρόβλημα. Οι αμερικανικές ανησυχίες είναι αδικαιολόγητες. Ανεξάρτητα από το εάν αν ανησυχούν ή όχι, για εμάς ένα τουρκικό IFF είναι απαράβατος όρος. Το γνωρίζουν και οι Ρώσοι. Ένας απαράβατος όρος για την προμήθεια των S-400 ήταν και αυτό».

Ο Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαίωσε επίσης ότι οι πρώτοι S-400 θα παραδοθούν στην Τουρκία το 2019. Υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία θα παραλάβει ένα ολοκληρωμένο σύστημα S-400 (δύο πυροβολαρχίες, με οκτώ τετραπλούς εκτοξευτές έκαστη πυροβολαρχία).