Στρατιωτικό φυλάκιο στους Οθωνούς και παρατηρητήριο στην Ερείκουσα, ζήτησαν οι κάτοικοι των δύο ακριτικών νησιών, που βρίσκονται στο βορειοδυτικότερο σημείο της ελληνικής επικράτειας, από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ), Αλκιβιάδη Στεφανή, που τους επισκέφθηκε την Παρασκευή, 30 Μαρτίου, και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους. Στους Οθωνούς, τον Α/ΓΕΣ, τον υποδέχθηκε η αντιδήμαρχος Κέρκυρας, Θεονύμφη-Αθανασία (Νόνη) Μάστορα.

Στις δηλώσεις της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Μάστορα επεσήμανε τη σημαντικότητα της επίσκεψης του Α/ΓΕΣ στους Οθωνούς και την ιδιαίτερη σημασία που είχε για τους ελαχίστους μόνιμους κατοίκους του ακριτικού νησιού: «Η παρουσία του αρχηγού του ΓΕΣ αναπτέρωσε το ηθικό των κατοίκων των νησιών μας, που τον ευχαρίστησαν ιδιαίτερα για την ύπαρξη του στρατιωτικού γιατρού στα νησιά και το ενδιαφέρον που έδειξε και ο ίδιος. Οι ακρίτες των νησιών μας κρατούν ζωντανή την ελληνική επικράτεια», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μάστορα.

Στην Ερείκουσα τον Α/ΓΕΣ τον υποδέχθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή: «Τα Διαπόντια Νησιά, είναι για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο ακρογωνιαίος βορειοδυτικός λίθος της Ελλάδας, γι’ αυτό τα στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, πράττοντας έργα ανάπτυξης στην περιοχή, όπως είναι φέτος το μεγάλο έργο του λιμανιού της Ερείκουσας. Η επίσκεψη του Α/ΓΕΣ στα νησιά μας, είναι για μας βαρύνουσας εθνικής σημασίας», ανέφερε η κ. Πανδή.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (αναδημοσίευση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)