Με το defencereview.gr βρεθήκαμε στη Γαλλία. Συγκεκριμένα στη Λοριάν. Σε κάποια από τα μεγαλύτερα ναυπηγεία σε παγκόσμιο επίπεδο, ναυπηγεία με μεγάλη παράδοση και ιστορία. Με υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και ποιότητας. Είχαμε τη μεγάλη χαρά κατόπιν ειδικών αδειών να βρεθούμε εν όρμω στη φρεγάτα Normandie τύπου FREMM που ανήκει στα πλέον πρόσφατα αποκτήματα του Γαλλικού Ναυτικού. Εκεί μας υποδέχθηκε ο κυβερνήτης του πλοίου ο οποίος μας έκανε αποκλειστικές δηλώσεις για τις δυνατότητες του πλοίου που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Η φρεγάτα Normandie είναι ένα πλοίο των 6.000 τόνων. Ναυπηγήθηκε το 2014 και σήμερα βρίσκεται σε διαδικασία αποδοχής από το Marine Nationale και σε φάση εκτέλεσης θαλάσσιων δοκιμών. Είναι ένα υπερσύγχρονο πλοίο με έμφαση στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο. Όμως διαθέτει και άλλες αξιοσημείωτες δυνατότητες όπως αυτές που αναφέρει ο κυβερνήτης και ο ύπαρχος του πλοίου.

Αξίζει να δείτε το βίντεο:

Από τη παρουσία μας στη Γαλλία θα ακολουθήσουν και επιπλέον αποκλειστικά αφιερώματα αφού το defencereview.gr ήταν το μοναδικό μέσο ενημέρωσης το οποίο πήρε μέρος στο Γαλλικό Media Tour.

Comments

  1. To πλοίο κατά γενική ομολογία είναι υποεξοπλισμένο εναντίον πυραύλων που θα εκτοξευθούν εναντίον του. Πρώτα από όλα δεν έχει CIWS. Ένα σημαντικό κενό στην άμυνα του και το σημαντικότερο, το απόθεμα των ΑΑ πυραύλων είναι πολύ μικρο για να μπορέσει αυτό το σκάφος να αμυνθεί αποτελεσματικά εναντίον επιθέσεων κορεσμού. Σε ότι έχει να κάνει με την υποστήριξη ειδικών δυνάμεων, η μεταφορά 2 σκαφών, δεν αποτελεί και τόσο σημαντικό στοιχείο. Άλλα σκάφη έχουν πιο ολοκληρωμένες δυνατότητες υποστήριξης ειδικών επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *