Ιδιαίτερη έμφαση απέδωσε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στη σημερινή εμπλοκή με πυρά από το πυροβόλο της φρεγάτας ΥΔΡΑ. Ειδικότερα, μιλώντας από την 12 Μ/Κ ΜΠ στην Αλεξανδρούπολη ο ΥΕΘΑ τόνισε:

«Λίγες μέρες πριν, δύο μέρες πριν για την ακρίβεια, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και με τον Αρχηγό Ναυτικού ήμασταν στον Κόλπο του Άντεν με τη φρεγάτα μας Ύδρα. Νοιώσαμε την περηφάνεια να βλέπουμε τη σημαία της πατρίδας μας στον ιστό της Ύδρας και όπως ξέρετε η Ύδρα σήμερα το πρωί στο πλαίσιο της αποστολής της ενεπλάκη στην αποτροπή επίθεσης drones κατά εμπορικού πλοίου.

Είμαστε υπερήφανοι για τις επιχειρήσεις της πατρίδας μας που διεξάγονται για την προστασία του εθνικού συμφέροντος, του ρόλου της χώρας μας, αλλά και των συμφερόντων του καθενός Έλληνα και της καθεμιάς Ελληνίδας και της ελληνικής κοινωνίας».

Σήμερα, πρωινές ώρες στον Κόλπο του Άντεν, η Φρεγάτα ΥΔΡΑ στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον 2 Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, τα οποία απομακρύνθηκαν. Η Φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στο «Χ» της αποστολής EUNAVFOR «Aspides»: «Στις 13 Μαρτίου, η ελληνική φρεγάτα ΥΔΡΑ, στο πλαίσιο της Επιχείρησης Ασπίδες, και παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, άνοιξε πυρ κατά 2 UAV που αποτελούσαν άμεση απειλή για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας. Η ενέργεια ήταν αποτελεσματική, αποφεύγοντας τυχόν ζημιές σε ναυτικούς και εμπορικό πλοία».

Πρόκειται για την πρώτη εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας στο πλαίσιο της διεθνούς επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα. Μετά το περιστατικό η ελληνική φρεγάτα συνεχίζει κανονικά τη συμμετοχή της στην επιχείρηση.