Ο Βρετανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι θα αναβαθμίσει τους 44 εν υπηρεσία πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών M-270 MLRS (Multiple Launch Rocket Systems) στο επίπεδο M-270A2. Το πρόγραμμα, το κόστος του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε, θα ολοκληρωθεί εντός πενταετίας, ενώ θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2022. Η αναβάθμιση θα επιτρέψει στους M-270 τη χρήση των κατευθυνόμενων ρουκετών αυξημένου βεληνεκούς GMLRS-ER (Guided Multiple Launch Rocket Systems-Extended Range) μέγιστους βεληνεκούς 150 χιλιομέτρων, οι οποίες αναμένεται να είναι διαθέσιμες από το 2025 και μετά (οι ρουκέτες GMLRS έχουν μέγιστο βεληνεκές 84 χιλιόμετρα).

Επίσης, οι αναβαθμισμένοι εκτοξευτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν και τα μελλοντικά βλήματα PrSM (Precision Strike Missile), μέγιστου βεληνεκούς 499 χιλιομέτρων. Τα PrSM αναμένεται να αντικαταστήσουν τα βλήματα MGM-140 ATACMS (Army Tactical Missile System) από το 2024 και μετά. Η αναβάθμιση θα καταστήσει τους εκτοξευτές ικανούς μέχρι το 2050 και θα επιλύσει ορισμένα προβλήματα παλαιότητας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εγκατάσταση του νέου συστήματος ανύψωσης LLM (Launcher Loader Module), της εγκατάστασης βελτιωμένης θωρακισμένης καμπίνας (Improved Armored Cab : IAC) και νέων ερπυστριών με ελαστικά πέλματα, και της εγκατάστασης ενός νέου συστήματος ελέγχου πυρός (Common Fire Control System : CFCS).

Comments

 1. Αποκλείεται να μας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναβάθμισης , κόστος , δυνατότητες , χρονικό πλαίσιο.

  1. A pa pa pa pa

   Είπαμε όχι ΕΠΙΘΕΤΙΚA όπλα ποιου διαταράζουν την ισορροπία με τους ΝΑΤΟΪΚΟΎΣ συμμαχους μας!!!

   Μια χαρά δεν είμαστε με τα M110,RM70????

  2. Μην μιλάτε αν δεν γνωρίζεται. Η αναβάθμιση των Ελληνικών MLRS στην συγκεκριμέμη έκδοση είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

 2. Οχι μόνο είμαστε μια χαρά με αναβάθμιστα M110,RM70 , αλλά για να κρατηθούν στα σίγουρα
  ίσες οι αποστάσεις, θα μας ζητήσουν να αποσυρθούν από τυχόν νησιά που υπηρετούν, γιατί απειλούν τα
  απέναντι παράλια που βρίσκεται η 1η Στρατιά με καθαρά επιθετικό/αποβατικό ρόλο

 3. Πεδίον δόξης λαμπρό για να δώσουν χρήματα στα λαμόγια που μας λένε και ζητιάνους, ώστε να τους βουλωσουμε το στόμα και να αποφύγουμε τη σαβουρα που φαγώθηκαν να μας πασάρουν.
  Επιτέλους πρέπει κάποτε να σταματήσουν κάποιοι να κάνουν συνεχώς υποκλίσεις στη Σουπιά της Πρεσβείας.

 4. Μην μιλάτε αν δεν γνωρίζεται. Η αναβάθμιση των Ελληνικών MLRS στην συγκεκριμέμη έκδοση είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *