Τη προηγουμένη εβδομάδα αποχώρησε ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της Miltech Hellas Κωνσταντίνος Κουτσός. Ξεκίνησε τη καριέρα του, το 1982 μετά από επταετείς σπουδές στο Λονδίνo. Ήταν αυτός που ξεκίνησε πρώτος τη δημιουργία αμυντικών προϊόντων με την ανάπτυξη του πρώτου ηλεκτρονικού πυροσωλήνα.

Το 1990 συμμετέχει μαζί με άλλους στη δημιουργία της εταιρείας με την ονομασία Econ electronics όπου και αναπτύσσει μια σειρά από τηλεπικοινωνιακά προϊόντα και ηλεκτροοπτικά συστήματα.

Το 1997 με κεφάλαιο μόλις 60.000 ευρώ και άλλους τρεις οικονομικούς εταίρους, συστήνει την Miltech Hellas στη βιομηχανική περιοχή του Κορωπίου έχοντας ως βασικό παράγοντα τη τεχνογνωσία στην ανάπτυξη αμυντικών εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας.

Η Miltech Hellas αναπτύσσεται θεαματικά δημιουργώντας νέα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας όπως το HDD για τα αεροσκάφη Mirage 2000, μοναδικό προϊόν στον διεθνή χώρο καθώς επίσης και της τρίτης γενιάς θερμικές κάμερες εφάμιλλες των ξένων ανταγωνιστών στο διεθνές περιβάλλον. Το κόστος ανάπτυξης των προϊόντων αυτών είναι της τάξης πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, προχωρά η ανοικοδόμηση των νέων υποδομών της εταιρείας με σύγχρονο εξοπλισμό. Τα παραπάνω πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά από τα κέρδη της εταιρείας. Για λόγους αρχής ο κύριος Κουτσός ουδέποτε δέχθηκε να πάρει μέρισμα από την εταιρεία. Ο στόχος του ήταν η επένδυση των κερδών στην Miltech Hellas.

Σήμερα, η Miltech Hellas ίσως είναι η μοναδική εταιρεία με μηδέν τραπεζικό δανεισμό, μηδέν χρέος, σύγχρονες εγκαταστάσεις, μια σειρά από προϊόντα διεθνούς κύρους με πολλαπλές εξαγωγές και μια ομάδα νέων και ικανών μηχανικών που έχουν εκπαιδευτεί στη λογική του κυρίου Κουτσού ως προς τη δημιουργία προϊόντων έτσι ώστε η εταιρεία να είναι ανεξάρτητη από τεχνολογίες τρίτων και να είναι ικανή να διεισδύει στη διεθνή αγορά χωρίς περιορισμούς.

Ο Κύριος Κουτσός υπήρξε ο πιο φανατικός υποστηρικτής της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, έχει παραχωρήσει εκατοντάδες άρθρα και συνεντεύξεις όντας ο κατεξοχήν μοχλός πίεσης προς την πολιτική ηγεσία με στόχο την βελτίωση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Τα τελευταία χρόνια έχει εκπαιδεύσει πάνω από 50 νέους μηχανικούς με αντικειμενικό σκοπό τη δυνατότητα να αναπτύσσουν και να παράγουν προϊόντα από το μηδέν. Γι’ αυτό και τα αμιγώς ελληνικά προϊόντα της Miltech Hellas συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη εγχώρια προστιθέμενη αξία. Σήμερα, η αξία της εταιρείας ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια ευρώ. Έχει πετύχει εξαγωγές σε πολλές χώρες του εξωτερικού με εγχώρια προστιθέμενη αξία της τάξης του 80% ενώ οι εξαγωγές της αγγίζουν το 96% του κύκλου εργασιών.

Οι λέξεις που αντικατοπτρίζουν το όραμα του κυρίου Κουτσού είναι εξωστρέφεια, η καινοτομία και η αισιοδοξία. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *