Ο Πορτογαλικός Στρατός ανακοίνωσε ότι εξετάζει την εγκατάσταση ενεργητικού συστήματος αυτοπροστασίας στα 37 Leopard-2A6 που διαθέτει, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος αναβάθμισης των συγκεκριμένων αρμάτων που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την περίοδο 2026-2030 με στόχο να τα διατηρήσει ικανά για 15-20 χρόνια. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας για την περίοδο 2019-2030. Οι επιλογές που εξετάζονται είναι η ελαφρά, με την εγκατάσταση θερμικής κάμερας για τον οδηγό, την εγκατάσταση νέας μονάδας κλιματισμού και εφεδρικής μονάδας παροχής ισχύος, την εγκατάσταση νέου συστήματος κατάσβεσης πυρκαγιάς, βελτιωμένη ηλεκτρική υποδομή και εγκατάσταση συστήματος αυτοπροστασίας, και η βαριά, με την αναβάθμιση των αρμάτων στο ανώτατο επίπεδο Leopard-2A7V.

Comments

  1. Χρήματα να ξοδεύουν θέλουν και οι Πορτογάλοι, όχι ότι θα μπορούσε να τους προστατέψει πραγματικά ένα Trophy αλλά για να λένε ότι το πήραν και αυτοί ακολουθώντας τους υπόλοιπους που ζεστάθηκαν για αυτό το θέμα.

  2. Και αλήθεια αναρωτιέμε οι Πορτογάλοι εναντίων ποιούς θα πολεμίσουν με τα leopard και χρειάζοντε αυτοπρωστασία;
    Ας τα φτιάξουν και μετά να τα δώσουν εμάς.

    1. έχουν απειληθεί επανειλημμένα από μπακαλιάρους του Ατλαντικού. Αν και μοιάζει δουλειά του ναυτικού αυτή η απειλή θέλουν να είναι σίγουροι ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και σε περίπτωση επιτυχούς απόβασής τους στην στεριά.

  3. προφανως το κανουν για να μη χανουν το ρου των εξελιξεων στα τεθωρακισμενα, γιατι βασικα δε χρειαζεται να εχουν αρματα

    1. Για συμμετοχή στην VJTF του ΝΑΤΟ προβλέπουν προφανώς την εγκατάσταση ενός ΣΑ οι Πορτογάλοι ,όπως και οι Γερμανοί για τα 17 Leopard που θα είναι μέρος αυτής(όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα επίσημα).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *