Στην Αθήνα αναμένεται να βρεθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα ο Ιταλός Υπουργός Άμυνας Guido Crosetto προκειμένου να λάβει χώρα συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Συγκεκριμενα ο Guido Crosetto θα είναι στην Αθήνα τη Δευτέρα 8 Μαΐου με επίκεντρο τα εξοπλιστικά προγράμματα μεταξύ Αθήνας και Ρώμης.

Αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν στο DefenceReview.gr και τον υπογράφοντα πως το περιεχόμενο της συνάντησης θα αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα που αφορούν τη Πολεμική Αεροπορία και όχι το Πολεμικό Ναυτικό. Ήδη ο ιταλικός αεροδιαστημικός κολοσσός της Leonardo φέρεται να δραστηριοποιείται όλο και πιο εντατικά στη χώρα μας με έμφαση στο πρόγραμμα απόκτησης νέων ελικοπτέρων για τη ΠΑ αλλά και δυνητικά για τον Στρατό Ξηράς αφού όπως σημειώνουν οι Ιταλοί τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη.

Στην εξίσωση παραμένει και το ζήτημα των μεταγωγικών όπως σημειώσαμε χθες αναλυτικά μέσα από τη παρούσα ιστοσελίδα. Η νέα Ιταλική πρόταση η οποία επεξεργάζεται και συζητιέται στον ιταλικό βορρά σύντομα θα παρουσιαστεί και στη ΠΑ με την οποία ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές και εμφανίζεται θετικά διακείμενη αναφορικά με την νέα ιταλική πρόταση για την ανανέωση και εμπλουτισμό του στόλου των C-27J Spartan.