Ο Ιταλικός Στρατός άρχισε να παραλαμβάνει τα πρώτα τακτικά οχήματα LMV (Light Multirole Vehicle Lince-2) στη διαμόρφωση NEC (Networked Enabled Capability). Οι συνολικές απαιτήσεις του Ιταλικού Στρατού είναι 400 οχήματα, ενώ η πρώτη παραγγελία αφορά σε 34 οχήματα.

Σύμφωνα με τον Ιταλικό Στρατό τα νέα LMV Lince-2 NEC έχουν ωφέλιμο φορτίο 1.500 κιλά (87% περισσότερο από την έκδοση LMV) και μεικτό βάρος 8.100 κιλά. Έχει μεγαλύτερο επίπεδο βαλλιστικής προστασίας από όπλα μικρού διαμετρήματος, νάρκες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Το πενταμελές πλήρωμα προστατεύεται από νέας τεχνολογίας καθίσματα. Στη νέα έκδοση τα οχήματα ενσωματώνουν πετρελαιοκινητήρα IVECO F1C μέγιστης ισχύος 220 ίππων με σύστημα μετάδοσης της κίνησης οκτώ ταχυτήτων. Επιτυγχάνουν μέγιστη ταχύτητα 90-110 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ διαθέτουν σειρά συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης και αύξησης του επιπέδου ασφαλείας.

Για την αυτοπροστασία του το LMV Lince-2 NEC ενσωματώνει ένα τηλεχειριζόμενο πύργο HITROLE της Leonardo, ο οποίος μπορεί να εξοπλιστεί με πολυβόλο των 7,62 ή των 12,7 χιλιοστών ή αυτόματος εκτοξευτής βομβίδων διαμετρήματος 40 χιλιοστών και με ένα οκταπλό σύστημα εκτόξευσης καπνογόνων βομβίδων.