Η IMI (Israel Military Industries) ανακοίνωσε ότι το ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας Iron Fist-Light Configuration (IF-LC) συμμετέχει σε δοκιμές, που πραγματοποιεί ο Ισραηλινός Στρατός, επί του τροχοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος Eitan, επί θωρακισμένων οχημάτων μηχανικού (μπουλντόζες) και φορτηγών.

Το Ισραήλ αποφάσισε την προμήθεια τροχοφόρων οχημάτων τύπου Eitan, τον περασμένο Μάρτιο. Έχει επίσης αποφασιστεί ότι το όχημα θα ενσωματώνει και ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας, το οποίο δεν έχει επιλεγεί ακόμα. Μια από τις υποψηφιότητες είναι και το Iron Fist. Η άλλη υποψηφιότητα είναι το Trophy, το οποίο εξοπλίζει τα άρματα μάχης Merkava και τα ερπυστριοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα Namer.

Το IF-LC έχει ήδη επιλεγεί από την Ολλανδία για τον εξοπλισμό του CV-90, ενώ συμμετέχει και στον σχετικό διαγωνισμό για τον εξοπλισμό των οχημάτων του αυστραλιανού προγράμματος LAND 400 Phase 2. Επίσης, δοκιμάζεται, από τον Αμερικανικό Στρατό, στο πλαίσιο προγράμματος για τον εξοπλισμό των τεθωρακισμένων οχημάτων Bradley.

Το Iron Fist χρησιμοποιεί ραντάρ και υπέρυθρους αισθητήρες για τον εντοπισμό των απειλών. Στη συνέχεια εκτοξεύει το αντίμετρο για την καταστροφή της επερχόμενης απειλής πριν αυτή προσβάλει το όχημα.