Ο Ινδικός Στρατός δοκίμασε τη σιδηροδρομική γραμμή DFC (Dedicated Freight Corridor), την οποία ανέπτυξαν-κατασκεύασαν οι Ινδικοί Σιδηρόδρομοι για την ταχύτερη μετακίνηση φορτίων και στρατευμάτων από και προς τα σύνορα της χώρας. Την περασμένη Δευτέρα ο Ινδικός Στρατός δοκίμασε τη γραμμή μεταφέροντας οχήματα από την πόλη New Rewari στην πόλη New Phulera. Η δοκιμή έγινε προκειμένου να διαπιστωθεί ο χρόνος της όλης διαδικασίας, από την έκδοση της διαταγής μέχρι την εκφόρτωση, αλλά και οι διαδικασίες συντονισμού του Ινδικού Στρατού των Ινδικών Σιδηροδρόμων. Η σιδηροδρομική γραμμή DFC δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των σχεδίων κινητοποίησης-επιστράτευσης της Ινδίας, σε περίπτωση πολέμου.

Comments

 1. Εμεις εδω εχουμε τον αρχιπακιστανο που θα παραλυσει την χωρα
  σε περιπτωση επιστρατευσης. Και αυτοι τις δοκιμες τους τις εκαναν
  και με πληρη επιτυχια.

  1. Eλα μου ντε, αντι να τον απελασαουν, για διακυβευση ασφαλειας της χωρα, καθονται και δε κανουν τιποτα. Τι να πω πραγματικα οι πολιτικοι εχουν γινει πλεον εφιαλτες.

 2. Αναρωτιέμαι αν μετά τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που έγιναν με τη μερική επιστράτευση το μακρινό 74 έχει βελτιωθεί κάτι. Αν έχει ενδιαφερθεί κάποιος. Οι Ινδοί πάνε στο άλλο άκρο και φτιάχνουν ειδική γραμμή. Εμείς αυτή που έχουμε λειτουργεί; Αν χτυπηθεί τι θα κάνουμε; Αυτοκινητόδρομοι και γέφυρες είμαστε σίγουροι θα είναι εκεί; Με τα νησιά τι θα γίνει; Την Κύπρο;

  Η Ελλάδα έχει δύο βασικά μειονεκτήματα:
  α) είναι η αμυνόμενη οπότε δεν μπορεί να επιλέξει που θα συγκεντρώσει τις δυνάμεις της και πρέπει να τις έχει διεσπαρμένες σε πολλά νησιά βασιζόμενη σε ενισχύσεις.
  β) τα πληθυσμιακά της κέντρα (κυρίως η Αθήνα) που είναι η πηγή τροφοδοσίας των εφεδρειών είναι μακριά από το μέτωπο σε αντίθεση με τον εχθρό που έχει δύο μεγαλά πληθυσμιακά κέντρα δίπλα (Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη).

  Οι Έλληνες επιτελείς είμαι σίγουρος πως τα ξέρουν αυτά και έχουν το σχετικό ζήτημα ως προτεραιότητα τους με σχέδια που έχουν γίνει και επικαιροποιούνται διαρκώς. Οι κακές εμπειρίες του παρελθόντος είμαι σίγουρος πως έχουν ξεπεραστεί όπως και η εδραιωμένη αντίληψη πως ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος δε θα απαιτήσει εφεδρείες γιατί θα λήξει σε 2-3 μέρες με την εμπλοκή των μεγάλων δυνάμεων. Και μετά ξύπνησα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *