Οι αξιωματούχοι της «Συμμαχίας για τις Κοινές Αξίες» («Alliance for Shared Values») που εκφράζουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν, κατηγόρησαν τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ότι οργάνωσε σχέδιο απαγωγής εναντίον του Ιμάμη, το οποίο απέτυχε όταν οι φρουροί της κατοικίας του, πυροβόλησαν εναντίον ένοπλου, ο οποίος αναζητείται από τις αρχές της Πενσιλβάνιας.

Οι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι η χθεσινή ένοπλη επίθεση ακολούθησε τη δήλωση του εκπροσώπου της Τουρκικής Προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας θα ξεκινήσουν «επιχειρήσεις» στο εξωτερικό εναντίον των υποστηρικτών του Γκουλέν.

«Είναι γνωστό-αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης-ότι η τουρκική κυβέρνηση υπό τον (Τούρκο Πρόεδρο) Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επινοήσει απαγωγές εναντίον του κ. Gulen, καθώς και εκτελεσμένες επιτυχείς απαγωγές των υποστηρικτών του σε όλο τον κόσμο».

Στην ανακοίνωση γίνεται έκκληση για βοήθεια από τις αμερικανικές αρχές. Τονίζεται: «Προτρέπουμε τις αμερικανικές αρχές να συνεχίσουν να θεωρούν την Τουρκία υπεύθυνη για τις ενέργειές της και τις απειλές εναντίον αθώων ανθρώπων τόσο εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στο εξωτερικό».

Σημειώνουμε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν, είχαν συναντηθεί με τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Μαικ Φλιν και του είχαν προτείνει 15 εκατομμύρια δολάρια για να απαγάγει τον Ιμάμη Γκιουλέν και να τον στείλει «πακέτο» στην Τουρκία. Την υπόθεση αυτή εξετάζει ο ειδικός ανακριτής Μιούλερ. Την υπόθεση αυτή ομολόγησε στις αρχές ο πρώην αρχηγός της CIA, Τζέιμς Γούλσεϊ.

ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL