Ο αμερικανικός στρατός έχει παρατείνει την προθεσμία απάντησης σε αίτημα παροχής πληροφοριών (RFI) για την ικανότητα επίγειας εξυπηρέτησης και αναγνώρισης αεροναυτικών αεροσκαφών (AISR) που εκδόθηκε στα τέλη του 2018.

Το RFI εκδόθηκε για πρώτη φορά από τη Διεύθυνση Προϊόντων Ειδικής Ηλεκτρονικής Αποστολής (SEMA) του Γραφείου Προγράμματος Σταθερής Πτέρυγας (FWPO) στις 28 Νοεμβρίου 2018 και παρατάθηκε στις 10 Ιανουαρίου.

Όπως σημειώνεται στο RFI, ο στρατός ψάχνει για ένα αεροσκάφος που μπορεί να λειτουργεί πάνω από 35.000 πόδια πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας (ASL), μπορεί να λειτουργήσει σε περιβάλλον απαγόρευσης πρόσβασης / περιοχής (A2 / AD). έχει αντοχή οχτώ ωρών ή μεγαλύτερη., μπορεί να φέρει ωφέλιμα φορτία επικοινωνιών (COMINT) και ηλεκτρονικών πληροφοριών (ELINT) · είναι εξοπλισμένο με τακτικές επικοινωνίες,διαθέτει καινοτόμες και προηγμένες τεχνικές / συστήματα ανίχνευσης και αποφυγής απειλών. είναι η συμβατή διαχείριση της παγκόσμιας διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας (GATM),φέρει εξοπλισμό επιβίωσης αεροσκάφους (ASE). και διαθέτει εξοπλισμό αποστολής εναέριας κυκλοφορίας / διαβεβαίωσε την πλοήγηση και το χρονοδιάγραμμα εντοπισμού θέσης (AME / A-PNT).

Ο αμερικανικός στρατός μέχρι στιγμής διαθέτει ικανότητα AISR με δυνατότητα πτήσης μεσαίων επιπέδων( υψόμετρου) με το αεροσκάφος Beechcraft King Air 350ER, το οποίο έχει τροποποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος EMARSS Enhanced Medium Altitude Recovery and Surveillance System (EMARSS).