Ο Αμερικανικός Στρατός έδωσε στη δημοσιότητα ένα ενημερωτικό έγγραφο με λεπτομέρειες για την έκδοση AH-64E Version.6 του επιθετικού ελικοπτέρου Apache. Η έκδοση Version.6 θα αφορά στην αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας και της μαχητικής ικανότητας του ελικοπτέρου, κυρίως μέσω της αύξησης της μέγιστης εμβέλειας του ραντάρ χιλιομετρικού κύματος Longbow από τα 8 στα 16 χιλιόμετρα. Επιπλέον το ραντάρ Longbow θα μπορεί να εντοπίσει και να στοχεύσει θαλάσσιους στόχους, ιδιαίτερα σημαντική δυνατότητα για χώρες όπως η Ελλάδα με μεγάλες ανάγκες παράκτιας άμυνας.

Μια άλλη βελτίωση θα αφορά στην επέκταση της λεγόμενης ικανότητας MUMT-X (Manned-Unmanned Teaming-Extended), η οποία θα επιτρέψει στα Apache να συνεργάζεται με μια σειρά μη-επανδρωμένων αεροχημάτων, αλλά και να έχουν βελτιωμένες ικανότητες πλοήγησης και επικοινωνιών. Επίσης, μέσω της αξιοποίησης του δεύτερου καναλιού του συστήματος ζεύξης δεδομένων Link-16 (υπάρχουσα υποδομή) το Apache θα έχει αυξημένη δυνατότητα ανταλλαγής δεδομένων εικόνας και ήχου με στρατιώτες στο έδαφος.

Ένας νέος ισχυρότερος και με περισσότερους πυρήνες επεξεργαστής αναμένεται να προσφέρει στον κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή του Apache περισσότερη μνήμη και ταχύτερη επεξεργασία δεδομένων. Οι δύο χειριστές θα έχουν στη διάθεση τους και ένα σύστημα υποβοήθησης λήψης αποφάσεων, κάτι που θα οδηγήσει στη μείωση  του χρόνου λήψης των αποφάσεων, άρα στη μείωσης του χρόνο απόκρισης του ελικοπτέρου στην εμφάνιση της απειλής.

Το έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα περιλαμβάνει και ένα χρονοδιάγραμμα σχετικά με το μέλλον της γραμμής παραγωγής των Apache, τα οποία αναμένεται να παραμείνουν σε υπηρεσία, στον Αμερικανικό Στρατό, έως το 2050 περίπου.

Η ιστορία της παραγωγής του AH-64 Apache ξεκινά το 1984 με την έναρξη παραγωγής της έκδοσης AH-64A, η οποία ολοκληρώθηκε το 1994. Το 1995 ξεκίνησε η παραγωγή της έκδοσης AH-64D Block.1, η οποία ολοκληρώθηκε το 2003. Το ίδιο έτος ξεκίνησε η παραγωγή της έκδοσης AH-64D Block.2, η οποία ολοκληρώθηκε το 2011. Η έκδοση AH-64E ξεκίνησε να παράγεται το 2011 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026. Η ανάπτυξη της έκδοσης Version.6 αναμένεται να ξεκινήσει το 2019 και να ολοκληρωθεί το 2025, οπότε και θα ξεκινήσει η παραγωγή του, η οποία αναμένεται να διαρκέσει έως το 2035.