Παρά το γεγονός ότι ο Αμερικανικός Στρατός βρίσκεται σε φάση ένταξης σε υπηρεσία των αυτοκινούμενων πυροβόλων M-109A7, στο κέντρο εκπαίδευσης Camp Ripley η 1η Μοίρα του 125ου Συντάγματος Πυροβολικού αξιολογεί μια βελτιωμένη έκδοση του M-109A6 Paladin, η οποία διαθέσει βελτιώσεις στο όχημα, τον πύργο και στο σύστημα πέδησης και κίνησης με στόχο την αύξηση του χρόνου που μεσολαβεί μεταξύ αστοχιών (MTBF : Mean Time Between Failures) κατά 40% τουλάχιστον, έτσι ώστε να αυξηθεί το επίπεδο διαθεσιμότητας των πυροβόλων. Επιπλέον στόχος είναι η μείωση του μέσου χρόνου επισκευής (MTTR : Mean Time To Repair) κατά 50% τουλάχιστον. Μια από τις βελτιώσεις είναι και η μόνιμη ενσωμάτωση στο πυροβόλου υπολογιστή με λογισμικό αυτόματου ελέγχου και κατάδειξης αστοχίας, κάτι που επιτρέπει την ταχύτατη και ορθή διάγνωση.

Comments

  1. Ότι η όσα και να προσθέσουν στο σύστημα δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τα σύγχρονα αυτοκινούμενα οβιδοβόλα που υπάρχουν σήμερα ως επιλογή στην αγορά.
    Στο σκάφος δεν χωράνε και πολλές αλλαγές για να σηκώνει ισχυρότερο σύστημα πυροβόλου για υψηλότερες επιδόσεις.

    1. Συμφωνώ αγαπητέ φίλε μαζί σου.το Μ109 οδεύει προς την Δύση της καριέρας του.οσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε αυτό τόσο το καλύτερο για εμάς.ειδικα όταν στην άλλη μεριά του Έβρου υπάρχουν 300+υπερσύγχρονα φιρτινα.

      1. Μια αρχή για μετάβαση σε ένα σύγχρονο σύστημα έγινε ήδη με την αγορά του PzH 2000 στο οποίο θα ήταν λογικό να εστιάσουν στην πρώτη φάση εκσυγχρονισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *