Ενημέρωση επι των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των υπερσύγχρονων γαλλικών ψηφιακών φρεγατών πραγματοποίησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά καθώς και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού παρουσίασε επί του μοντέλου της FDI τις κορυφαίες επιχειρησιακές δυνατότητες που προσδίδουν οι νέες γαλλικές φρεγάτες στο ΠΝ με έμφαση στις ενισχυμένες ικανότητες αεράμυνας περιοχής.

Ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε τον εντυπωσιασμό του για την επιλογή των FDI δηλώνοντας για μια ακόμη φορά πως αποτέλεσαν τη πρώτη επιλογή και θέλημα των επιτελών του ΠΝ. Ο Α/ΓΕΝ τόνισε στον πρωθυπουργό τη κοσμογονία που φέρνουν οι FDI μετά και τις τεχνικές παρεμβάσεις του ΠΝ και τη κυριαρχία που επιφέρουν στα θέατρα επιχειρήσεων του Αιγαίου και κυρίως της Ανατολικής Μεσογείου αφού το ΠΝ αποκτά ένα πλοίο με κορυφαίο συνδυασμό αισθητήρων, ηλεκτρονικών και κυρίως βλημάτων μακράς ακτίνας αεράμυνας περιοχής ταυτοχρόνως με άριστες δυνατότητες εκτέλεσης ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων.

Και από τη μεριά της πολιτικής ηγεσίας όμως εκφράστηκε η ικανόποιησε για τη πορεία του προγράμματος πρόσκτησης των γαλλικών φρεγατών και ο ενθουσιασμός προς το έργο που επιτελεί και επιτέλεσε η ηγεσία του ΠΝ ιδιαίτερα κατά τη πολύμηνη κρίση του Oruc Reis.