Το τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα Eitan αναμένεται να ενταχθεί σε υπηρεσία από τον Ισραηλινό Στρατό, νωρίτερα από τον προγραμματισμό. Το Eitan (8 x 8) ανέπτυξαν από κοινού η IAI, η IMI και η Rafael. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό να πρώτα οχήματα θα εντάσσονταν σε υπηρεσία το 2020. Αλλά, για επιχειρησιακούς λόγους αναμένεται να ενταχθούν σε υπηρεσία εντός του 2018 και να χαρακτηριστούν επιχειρησιακά το 2019.

Το Eitan ενσωματώνει τεχνολογίες από το άρμα μάχης Merkava Mk.4 και το τεθωρακισμένο όχημα Namer, το οποίο βασίζεται στο Merkava Mk.4. Τα αναπτύχθηκαν με βάση τα συμπεράσματα του Πολέμου στη Γάζα το 2014, με έμφαση στην ταχύτητα, την ευελιξία και την ασφάλεια. Το βάρος μάχης του Eitan είναι 30-35 τόνοι, ενώ οι πρώτες δοκιμές πεδίου ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2016. Μαζί με το ερπυστριοφόρο Namer, αποτελούν το μέλλον των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης του Ισραηλινού Στρατού, αμφότερα αντικαταστάτες των M-113.

Ενσωματώνει κινητήρα μέγιστης ισχύος 750 ίππων και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 90 χιλιομέτρων την ώρα. Επίσης ενσωματώνει ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας, ενώ μπορεί να μεταφέρει 12 στρατιώτες.